Android only

ICS creditcard toevoegen aan Moneyou Go

Houd eenvoudig het overzicht

Al je financiën in 1 oogopslag

Voeg je je ICS creditcard toe aan je Moneyou Go app, dan houd je heel eenvoudig het overzicht. Je ziet precies hoeveel je uitgegeven en nog te besteden hebt op je creditcard. In dezelfde app zie je ook de betaal- en spaarpotjes van je Moneyou Go rekening. Zo heb je al je financiën in 1 overzicht. Wel zo makkelijk.

Multibanking

Met de nieuwe Europese betaalrichtlijn (PSD2) is Multibanking mogelijk geworden. Dat houdt in dat een bank/derde partij je gegevens kan delen met een andere partij als jij daarvoor toestemming geeft. Geef je toestemming aan ICS creditcards om je transacties met Moneyou te delen, dan kan Moneyou je creditcardgegevens in de Moneyou Go app laten zien. Zo kan je al je bankzaken via 1 app inzien en hoef je niet meer apart in te loggen. 

Is het wel veilig?

Multibanking is onderdeel van de Moneyou Go app. Al je gegevens, ook die van andere banken, worden door Moneyou beschermd. In onze privacyverklaring lees je hoe Moneyou met je persoonsgegevens omgaat. Daarnaast ontsluit Moneyou alleen rekeninginformatie die gereguleerd is onder PSD2.

ICS creditcard toevoegen aan je Moneyou Go app 

  • Maak een nieuw potje aan door op het plusje in de app te klikken
  • Druk rechtsboven op ‘creditcard’
  • Ga akkoord met de voorwaarden van Multibanking
  • Selecteer het type creditcard
  • Login bij de ICS-omgeving
  • Geef toestemming om je ICS creditcardgegevens met ons te delen
  • Alle stappen doorlopen? Je ICS creditcard wordt als apart potje aangemaakt in de app

Goed om te weten

Je kan geen transacties doen met je ICS creditcard vanuit je Moneyou Go rekening. Deze feature is bedoeld om je financiën makkelijk in één overzicht te laten zien. 
 

Veelgestelde vragen

Wat is Multibanking?
Met Multibanking voeg je je ICS creditcard toe aan je Moneyou Go app. Zo zie je in één oogopslag je creditcardtransacties én de transacties van je Moneyou Go rekening in één overzicht. Het delen van bankgegevens wordt door Europese wet-en regelgeving (PSD2) gereguleerd.
Hoe kan ik Multibanking activeren?
Ga in je Moneyou Go App naar het overzichtsscherm en klik op het plusje. Je kan nu kiezen of je een nieuw potje aan wilt maken, of dat je een creditcard wilt toevoegen. Klik op 'Voeg creditcard toe'. Je moet nu eerst akkoord gaan met de Moneyou voorwaarden voor Multibanking.  Vervolgens word je naar de website van de externe partij geleid. Hier log je in en machtig je Moneyou om je data op te halen en in het overzicht van de Moneyou Go app te tonen. Als je ons toestemming geeft om je gegevens van je creditcard op te halen, dan mogen wij dit 90 dagen doen. Na 90 dagen vragen we je opnieuw om toestemming.
Hoe kan ik Multibanking deactiveren?
Wil je Multibanking niet meer gebruiken dan kun je eenvoudig je creditcard wissen. Je toestemming voor Moneyou wordt daarmee automatisch ingetrokken. Moneyou verwijdert in dit geval alle externe rekeningdata.
Is Multibanking veilig?
Ja, Multibanking maakt deel uit van de Moneyou Go app. Daarom zijn al je gegevens, ook die van andere banken, beschermd door Moneyou. Wil jij meer weten over hoe Moneyou met jouw gegevens omgaat? In onze privacyverklaring vind je hierover meer informatie. Daarnaast ontsluit Moneyou alleen rekeninginformatie die gereguleerd is onder PSD2. 
Mijn accountgegevens zijn niet bijgewerkt of niet correct weergegeven, waar ligt dat aan?
Omdat je met multibanking gegevens van externe partijen toevoegt, zijn we afhankelijk van de financiële dienstverlener die jouw creditcard beheert op:
a)  technische beschikbaarheid - d.w.z. of de financiële dienstverlener een technische verbinding toestaat, zodat wij de door jouw geselecteerde gegevens kunnen opvragen en in je overzicht kunnen weergeven.
b) gegevenskwaliteit - d.w.z. of de verstrekte gegevens (bv. transactiegeschiedenis) correct en actueel zijn.
Wat is het voordeel van Multibanking?
Multibanking geeft je nog meer overzicht. Je hoeft niet langer in te loggen bij verschillende instellingen om je financiën in de gaten te houden, maar gebruikt gewoon één app - Moneyou Go. Je voegt je creditcard toe en ziet makkelijk hoeveel van je (maandelijkse) limiet nog over is en hoeveel je aan het eind van de maand moet aflossen.  
Zijn er kosten verbonden aan Multibanking?
Nee, er zijn geen kosten verbonden aan Multibanking. Het is een functie binnen Moneyou Go, en deze app is gratis.

ICS creditcards

Ik heb een creditcard die niet in het lijstje staat, wat nu?
Momenteel ondersteunen we creditcards van VISA, ABN AMRO, de Bijenkorf en ANWB. Heb jij een andere creditcard? Dan is het helaas nog niet mogelijk om deze toe te voegen aan je Moneyou Go app. 
Kan ik ook creditcardtransacties via mijn Moneyou Go app doen?
Nee, je kunt via de Moneyou Go app geen creditcardtransacties doen.  
Waarom zou ik mijn creditcard toevoegen aan de Moneyou Go app?
Zo houd je makkelijk het overzicht over al je geldzaken. Je hoeft niet langer in te loggen bij verschillende banken of creditcardbedrijven, maar je gebruikt gewoon één app - Moneyou Go. Hiermee houd je het overzicht. Je ziet makkelijk hoeveel van je (maandelijkse) limiet nog over is en hoeveel je aan het eind van de maand moet aflossen.  
Wat betekenen de verschillende categorieën in het creditcard overzicht?
Het overzicht geeft naast de lijst met transacties de volgende informatie:
 - Beschikbaar: het vrije bedrag wat je nog kunt besteden van je maximale limiet (bedrag rechts van de balk).
 - Besteed: het bedrag wat je aan het eind van de maand moet aflossen.
 - Gereserveerd: in het geval een bedrag op je creditcard alleen gereserveerd wordt maar niet afgetrokken (bijvoorbeeld bij een hotelreservering).
 
Waarom moet ik elke 90 dagen toestemming geven om mijn gegevens te delen?
Dit is een wettelijke verplichting. Hiermee wil de EU consumenten beter beschermen. Stel je vergeet dat je een derde partij toestemming hebt gegeven. Deze partij zou dan onbedoeld toegang blijven houden tot je gegevens.