Babiche & Moneyou Go

“Moneyou Go weerspiegelt in feite gewoon mijn leven”

Babiche Tervoort, onze head of marketing & UX, houdt haar geldzaken in de hand met Moneyou Go.

Babiche & Moneyou Go

Moneyou Go weerspiegelt in feite mijn leven. Ik bestempel mezelf als een fanatieke gebruiker en ben altijd bezig met de app helemaal naar mijn hand te zetten. Zo heb ik altijd in één oogopslag zicht op hoe ik ervoor sta met mijn geld.

Inmiddels is Moneyou Go zo’n beetje mijn primaire rekening geworden waar ik alles mee betaal. Naast een aantal vaste potjes als Camera, Landrover, In Style, Wine & Dine en Trip, ben ik ook altijd bezig met nieuwe manieren vinden om nog slimmer om te gaan met mijn geld.

Lights. Camera. Action.

Ik vind het heerlijk om erop uit te trekken met een camera in de hand. Ik fotografeer er graag op los tijdens vakantie, maar ben ook vaak in Amsterdam te vinden. Mensen en hun emoties vastleggen, dat is zo fascinerend. Zeker in Amsterdam waar je echt allerlei uhm… soorten mensen tegen het lijf loopt.

Het nadeel van deze hobby is dat de lenzen best prijzig kunnen zijn. Maar dat vind ik het dubbel en dwars waard. Dus af en toe schuif ik wat geld naar het potje ‘Camera’ toe. M’n eerstvolgende lens wordt een EF-S-ultragroothoekzoomlens van Canon. Ja, een echte tongbreker: ultra-groot-hoek-zoom-lens.

Oude liefde roest… een beetje

Afgelopen jaar zijn m’n vriend en ik overgestapt naar een
elektrische auto. Goed voor het milieu én het geld dat we
overhouden. Toch heb ik een potje ‘Landrover’ achter de
hand, omdat m’n vriend nog vaak sleutelt aan z’n andere
liefde: een oude Landrover.

Een deel van het geld dat we besparen door elektrisch te
rijden schuif ik hier naartoe. Zo kan ik goed in de gaten
houden hoeveel m’n vriend uitgeeft aan (nuttige?!)
uitbreidingen voor deze klusauto. En tussen jou en mij: elke
euro is er één teveel.

 

Less is more

Andere bankapps zitten boordevol functionaliteiten die ik eigenlijk nooit gebruik. Daarom vind ik Moneyou Go zo verfrissend. Slim je geld beheren, potjes aanmaken en wijzigen en rechtstreeks eruit pinnen. Zo houd ik altijd het overzicht.

Overigens kun je ook saldi van potjes verbergen of zelfs vergrendelen. Dat vind ik echt super. Zo voorkom ik dat ik tóch weer een cameralens koop, terwijl ik geld opzij heb gezet voor een ander doel. En wat ik niet zie, geef ik ook niet uit. Ondertussen werken we alweer aan nieuwe ideeën om de app nóg toffer te maken.

De pot 2.0

Als ik een weekendje of dagje weg ga met vriendinnen (en dat doe ik hopelijk straks weer regelmatig) maak ik altijd een potje ‘Trip’ aan. Dat is geen vast potje, maar vooral een handig rekentooltje. Althans, dat hoeven we juist niet meer te doen.

Ga ik samen met mijn vriendinnen, dan maken ze via een Tikkie allemaal geld naar mij over. Dat zet ik opzij in één potje en vervolgens pin ik alles tijdens de trip vanuit dat potje. Dat scheelt een boel gereken achteraf. Of talloze Tikkies tijdens de dag. Bovendien zien we snel genoeg of we door ons geld heen zijn. Als we bijvoorbeeld te lang hebben nagetafeld en de "0,00 weer in zicht is.

Florals for spring?

Groundbreaking. Ook ik ben eigenlijk altijd bezig met stylen in de breedste zin van het woord. Of het nu om m’n huis, tuin of kledingkast gaat, ik houd van stijlvolle dingen. Daar heb ik ook een apart potje voor aangemaakt: ’In Style’.

Toegegeven, het meeste hiervan ging altijd wel naar kleding. Lekker online shoppen vanaf de bank in m’n luie kloffie. Volledig out of style. Maar goed, helaas zijn er weinig mensen aan wie ik op dit moment m’n stijl kan showen.

Daarom geef ik nu meer uit aan accessoires voor m’n huis. Dankzij m’n potje 'in Style' wel iets minder dan wat ik wíl uitgeven, maar leeg is leeg. Zo houd ik alles in de hand.