Bas & Moneyou Go

"Mijn allermooiste potje is voor mijn volgende wintersport"

Januari 2020

Bas Boelhouwers, onze CEO, houdt zijn geldzaken in de hand met Moneyou Go.

Bas & Moneyou Go

Moneyou Go maakt voor mij bankzaken gewoon weer leuk. Alles wordt lekker overzichtelijk weergegeven en het werkt ook nog eens super intuïtief. Ideaal, want als ik ergens een hekel aan heb, dan is het wel tijd besteden aan geregel en gedoe. 

Verder ben ik nog wel een beetje op zoek naar míjn ideale indeling, maar tot die tijd blijf ik lekker potjes aanmaken, verplaatsen en verwijderen. Geen stress. En van een aantal potjes blijf ik zeker af: Jubileumfeest, Wenen, Crossfit en Whistler.

Work hard, sport harder

En daar geef ik dus graag mijn geld aan uit. Of dat nou goed is (sport) of juist niet (veel geld), daar ben ik nog niet over uit. 

Nieuwe sportgear en materiaal, dat betaal ik allemaal vanuit mijn potje Crossfit. Swipe en pin. Ik ben een redelijk fanatieke crossfitter, dus ik probeer mezelf qua uitgaven aan een vast bedrag per maand te houden.

Hackerman

Begin deze maand bestond mijn sportclub 10 jaar, dus tijd voor: feest. We wilden als leden graag een cadeau geven, maar een collectebus neerzetten voelde als heel erg 1984. Daarom ben ik aan de slag gegaan met een inzamelingshack.

Eerst heb ik via Tikkie een QR-betaalverzoek aangemaakt en deze gekoppeld aan mijn Moneyou Go rekening. De QR heb ik in de facebookgroep van de sportclub gehangen en zo kon iedereen geld doneren. Twee roeiers verder en we hadden feest. Beetje nerdy, maar superhandig. Alle donaties staan in het potje Jubileum, dus ik gaf het niet per ongeluk uit aan mijn boodschappen.

Tien voor Wien

Financiële meevallers zet ik eigenlijk altijd meteen opzij in een potje. Vaak nog zonder specifiek doel, maar dat duurt bij mij meestal niet lang. Onlangs heb ik dit potje omgedoopt tot ‘Wenen’.

Volgend jaar wil ik mijn moeder een weekend meenemen. Zij is alleenstaand en gaat eigenlijk nooit op vakantie, terwijl ze nog wel wat van de wereld wil zien. Daarom heb ik een potje voor deze trip aangemaakt. Ze wil niet dat ik alles betaal, dus ze heeft zelf ook een bedrag bijgestort. Als we daar zijn, swipe ik m’n pinpas naar het potje ‘Wenen’ en betaal ik rechtstreeks voor de restaurants & musea.

Ideaal iDEAL

Maarn staat niet echt bekend om z’n grote winkelcentra, dus ik doe veel aankopen online. Dat scheelt niet alleen een hoop tijd, dus gedoe, maar online betalen kan met Moneyou Go overal waar je met iDEAL kunt betalen. Kortom, eigenlijk overal.

Vanuit dat oogpunt is het wel goed dat ik m’n geld over potjes heb verdeeld, zodat ik nog eens extra nadenk over impulsaankopen die ik ’s avonds vanaf de bank nog weleens wil doen. Maar nee, ik heb nog steeds geen spijt van de aanschaf van de Game of Thrones boxset. Ondertussen blijf ik nog wel hopen op een reshoot van seizoen 8, want daarover ben ik nog steeds teleurgesteld.

Fluitend naar Whistler

Moneyou Go ook zelf uitproberen? Mijn allermooiste potje is voor mijn volgende wintersport. Daar laat ik elke twee weken automatisch geld naar overboeken. Dat is ook wel nodig, want op mijn skivakantie kies ik af en toe voor 'champagne powder'.

Geen lederhosen en bratwurst voor mij, dus heeft het potje de naam en bestemming Whistler. Een fantastisch plek om te skiën aan de westkust van Canada. En kijken of ik het record van de Olympische piste kan verbeteren.