Githa & Moneyou Go

“Niet alleen de mooiste, maar ook de slimste bankapp van Nederland”

Githa Verhoef, onze product manager, houdt haar geldzaken in de hand met Moneyou Go.

Githa & Moneyou Go

Voor mij is Moneyou Go niet alleen de mooiste bankapp, maar ook hard op weg om de slimste bankapp van Nederland te worden. Beauty met brains, daar gaan we voor. Zo wil ik met Moneyou Go jou helpen je geldzaken in de hand te houden. En tegelijkertijd ook mezelf ;)

Zodra ik mijn salaris ontvang verdeel ik mijn geld over verschillende potjes. Dat kunnen overigens elke maand andere potjes zijn. Sommige uitgaven liggen wat verder in de toekomst, dus daar spaar ik dan wat meer voor naarmate ze dichterbij komen. Op dit moment zijn ‘Ome DUO’, ‘Duiken’, ‘Wispooo’, ‘TGIT’ en ‘40love’ het meest belangrijk voor mij.

Ome DUO

Nee, niet mijn favoriete familielid, maar ze krijgen nog wel geld van mij. Om daar voor mezelf een beetje vaart achter te zetten, maakt Moneyou Go voor mij elke dag € 5 over naar dit potje. Zo spaar ik eigenlijk ongemerkt een bedrag bij elkaar, zodat ik straks in één keer mijn laatste restje studieschuld kan aflossen.

Zeker niet de leukste uitgave, maar zo zorg ik ervoor dat ik sneller weer meer geld overhoudt voor belangrijke dingen: gezelligheid waar ik geen nee tegen kan zeggen. Of misschien toch een extra stedentripje…

Dive right in

Reizen vind ik echt heerlijk. Mijn doel is om één keer per jaar een lange en verre reis te maken. Dan moet alleen wel iemand op m’n knuffelbare huisgenoot passen: Woezel, het konijn.

Afgelopen zomer heb ik op de Malediven mijn Open Water certificaat gehaald. Een fantastische ervaring, maar ook vooral… hoe noem je dat ook alweer? Oh ja, duur.

Inmiddels ben ik zo verslaafd aan duiken, dat ik m’n potje ‘Citytrips’ heb veranderd in ‘Duiken’. Anders kom ik niet veel verder dan Stadskanaal. Pluspunt: in het buitenland kan ik met m’n betaalpas pinnen zonder extra fees. Beter!

Wispooo

Oh ja, én ik ben een enorme wintersport fan. Het is niet alleen fantastisch om op de piste te staan, maar ook naast de piste vermaak ik mij prima. Wir wollen die Eisbären sehen! 

Dat wil ik eigenlijk niet missen, dus sinds kort heb ik wintersport toch maar een eigen potje gegeven: ‘Wispooo’. Zo weet ik zeker dat ik het geld niet uitgeef tijdens een stedentrip en heb ik iets waar ik het hele jaar naar uit kan kijken. Supermotiverend. 

Selfcare

Dankzij Moneyou Go heb ik ook inzicht gekregen in het feit dat ik best kampioen onnodige uitgaven ben. Of inmiddels was? Nu gebruik ik de potjes op een manier waarbij ik mezelf zo min mogelijk in de verleiding breng om te veel uit te geven. Hashtag selfcare. 

Vaak maak ik extra potjes aan waar ik kleinere bedragen naartoe stort. Bijvoorbeeld voor kleding, extra boeken (thrillers!) of feestjes. Dat doe ik eigenlijk vooral om ervoor te zorgen dat ik aan het begin van de maand niet al mijn geld uitgeef aan, uhm… onnodige meuk. Zo heb ik voor mezelf toch een mini-drempel opgeworpen en dat voorkomt dat ik later in de maand nee moet zeggen tegen gezelligheid.  
 

Thank God It’s Thursday

Misschien ook een beetje selfcare, want op donderdag thuiskomen in een schoon en opgeruimd huis is míjn geluksmomentje van de week. Mijn schoonmaakster heeft dus haar eigen potje ‘TGIT’ in mijn Moneyou Go. 

Absoluut geen overbodige luxe, want het wilde nog weleens voorkomen dat er toch nog één donderdag in de maand zat vlak voordat mijn salaris kwam. Dankzij Moneyou Go dus niet alleen opgeruimde bankzaken, maar ook een opgeruimd huis ;)  

40 - love

Ook sta ik graag op het gravel van de tennisbaan. Ik sport al veel van kleins af aan, maar nu met één groot verschil: ik mag het zelf betalen. Thanks mam. Lidmaatschap, lesgeld, materiaal, inschrijfgeld voor competities en toernooien… nee, dat is niet goedkoop.

Daarom heb ik hier maar een vast potje voor aangemaakt ’40 love’. Dankzij slimme automatische overboekingen zorg ik ervoor dat deze hobby niet in één keer een enorme aanslag is op mijn budget. Plus zo blijft er ook nog wat geld over om  de baan op te gaan in de nieuwste outfits natuurlijk.