Lorenzo & Moneyou Go

“Handig voor dat welbekende stukje maand aan het eind van je salaris.”

Lorenzo de Bruin, onze webmaster, houdt zijn geldzaken in de hand met Moneyou Go.

Lorenzo & Moneyou Go 

Moneyou Go kwam voor mij als geroepen. Ik heb namelijk qua bankzaken echt een hekel aan het moment waarop m’n geld op is en de maand nog niet voorbij. Het welbekende stukje maand aan het eind van je salaris…

Daar kan Moneyou Go natuurlijk niet heel veel aan veranderen, maar ik kom nu wel steeds vaker uit dankzij mijn vaste potjes: Paleis, BoksBal, Tickets, Kroeglife en Breaks. Zo heb ik m’n geldzaken altijd bij én in de hand. Nice!

Mi casa, nuestra casa

Op dit moment geef ik mijn geld voornamelijk uit aan mijn huis. Twee maanden geleden ben ik verhuisd en heb ik meteen een ‘grote mensen’ stap gezet: ik ben gaan samenwonen. Superfijn en nu ik het over geld heb… ook lekker praktisch dat je de vaste lasten kan delen, haha. Dat gaat er overigens ook net zo hard weer uit om er een paleisje van te maken voor ons twee.

Goede hoekbank hier, een kleurtje op de muren daar, tijdens zo’n verhuizing vliegt het geld eruit. Daar heb ik nu een potje ‘Paleis’ voor aangemaakt, zodat ik een beetje zicht houd op wat we eraan uitgeven. Je gaat naar de bouwmarkt voor een kwast en loopt er met € 120 aan spullen weer uit?!

Hide & No See

Het verbouwen van mijn paleisje kost aardig wat, dus dan wordt een weekendje weg boeken financieel een… uitdaging. Daarom boek ik nu elke maand op payday automatisch een vast bedrag naar een potje waarin ik hiervoor spaar.

Dankzij de nieuwste functie hide balance kom ik ook in de kroeg niet meer in de verleiding om bij het volgende rondje snel van betaalpotje te switchen. Zo weet ik zeker dat dat weekendje weg er toch inzit en ook niet onbelangrijk: met de betaalpas kan ik wereldwijd gratis pinnen. Bye extra fees, yas!

Techno Tix

Voor een beetje fijne techno kun je mij altijd wakker maken. Of mee wakker houden eigenlijk. Ik luister het 24/7 en ben in het weekend geregeld op een feestje te vinden. Da’s ook niet gratis, dus daar heb ik een potje ‘Tickets’ voor aangemaakt.

Zo kan ik elke maand gericht uitvogelen voor welke feestjes ik tickets ga halen en welke ik laat schieten. Met m’n nieuwe paleisje moet ik toch een beetje keuzes maken, dus dan maar een beetje FOMO. Of in dit geval JOMO: joy of missing out, want ik houd geld over ;)

Kickboksing

Het is niet alleen maar feest, dus ik ben ook zeker 3 keer per week in de kickboksschool te vinden. Rico Verhoeven hoeft zich nog geen zorgen te maken, maar het is voor mij een plek om me even uit te leven. Plus ik hang er doordeweeks graag rond met m’n maten.

Ik heb trouwens wel een potje ‘BoksBal’ aangemaakt. Daarin zet ik elke maand het bedrag voor mijn abonnement opzij. Plus elke maand wat extra’s, zodat ik ruimte heb om een kickboks gala mee te pakken.

Sparen

Stiekem is dit mijn favoriete potje. Hoewel ik mijn geld met plezier uitgeef, vind ik het ook een fijn idee om iets achter de hand te houden. Voor onvoorziene uitgaven zoals een nieuwe wasmachine. Of voor onvoorziene romantische citytrips, want ik houd wel van spontane dingen doen.

Maar in de praktijk probeer ik zoveel mogelijk van mijn potje ‘Breaks’ af te blijven. Breaks als in Give me a break wanneer iets stuk gaat, maar liever een break naar een mooie bestemming met m’n vriendin ;-) 

Sharing is caring

Op dit moment gebruik ik Moneyou Go vooral als rekening erbij. Alle vaste lasten gaan nog van mijn primaire rekening af en wat overblijft hevel ik over. Dat heb ik allemaal automatisch ingesteld zodat ik er geen omkijken naar heb.

Hoog op mijn verlanglijst voor Moneyou Go staat het kunnen openen van een gedeelde rekening. Daar val ik de product manager en devs dan ook geregeld mee lastig, dus hopelijk komt dat er snel aan ;)