Mariët & Moneyou Go

"Elke maand begin ik met het geld dat ik wil of kan missen te verdelen over mijn potjes"

Mariët Niesen, onze internationale marketingoeroe, houdt haar geldzaken in de hand met Moneyou Go.

Mariët & Moneyou Go...

Moneyou Go is voor mij inmiddels echt een manier van sparen geworden. Zodra m’n salaris is gestort begin ik met het bijvullen van m’n potjes. Halverwege de maand check ik altijd even of ik nog iets extra’s kan missen om opzij te zetten. Of als ik op koers lig qua sparen, weer wat terug kan boeken.

Verder check ik een paar keer per week hoe alles ervoor staat. Niet omdat ik dat wil, maar mijn zoon Ties wil regelmatig updates over hoe zijn potje ervoor staat. Hij wordt bijna 16, dus hij kan z’n scooter bijna uit het potje kijken.

Elke maand begin ik met het geld dat ik wil of kan missen te verdelen over mijn potjes: Ties’ Wheels, To ..., Cote d’avec Meiden, Big Five 2021 en Tarzan.

Cote d’avec Meiden

Een jaarlijkse traditie: een weekje weg met m’n vriendinnen zonder mannen en kids. En ja, dat ziet er precies uit zoals je denkt: shoppen, wijnen, nog een beetje shoppen en nog veel meer geklets.

Nu worden m’n meeste vriendinnen, net als ik, heel erg blij van vintage winkels afstruinen op zoek naar schoenen en tassen. Dus ik heb mezelf opgeworpen als penningmeester voor deze trip. Elke maand maakt iedereen €25 naar mij over en dat gaat rechtstreeks mijn potje Cote d’avec Meiden in. Zo kunnen we volgend jaar ook de vintage winkels aan de Cote d’Azur plunderen.

Ties & Cato

Maar ik geef vooral graag geld uit aan m’n kids. Ties wordt bijna 16, dus hij heeft het al bijna 2 jaar over een scooter. Elke maand zet ik daarvoor een bedrag in zijn potje Ties’ Wheels. Hij heeft sindskort een bijbaantje, dus hij spaart nu ook zelf mee door geld naar mij over te maken. Het gaat nu een stuk sneller :) 

Mijn dochter Cato is 13, maar nog niet heel erg met geld bezig. Voor haar zet ik via een automatische boeking elke week haar zakgeld in haar potje To... Als ze graag iets wil kopen, dan checken we samen in de app hoeveel ze heeft gespaard.

One down, on to the next

Mezelf als een echte spaarder typeren gaat misschien wat ver, hallo vintage winkels, maar sinds Moneyou Go ga ik wel doelgerichter met mijn geld om. Met één klik heb ik meteen zicht op hoe alles ervoor staat.

Zo’n potje werkt ook supermotiverend als ik zie dat ik bijvoorbeeld al twee vliegtickets in de pocket heb. En zodra een potje vol is, sleep ik ‘m naar beneden, zodat m’n volgende doel meteen bovenaan staat. One down, on to the next! 

Lion Queen

Vakanties zijn geweldig, maar de voorpret is misschien nog wel leuker. Ooit de The Big Five zien met een veldfles in m’n hand staat hoog op m’n lijstje.

Dat gaat helaas niet lukken op de Veluwe, dus ik ben nu alvast geld opzij aan het zetten voor een safari in Zuid Afrika. Dat kost aardig wat, dus voor nu hoop ik in 2021 genoeg gepot te hebben voor Big Five 2021.

Tarzan

Het voordeel van wonen in Ouderkerk aan de Amstel is dat je binnen no time in de natuur zit. Ideaal, want hardlopen doe ik graag. En dan niet alleen, maar altijd met m’n hond Jane.

Jane is echt te gek, ik word al blij van hoe blij zíj is als ik na een lange dag thuis kom. Het énige nadeel van huisdieren: als ze eens naar de dierenarts moeten, dan ga je bijna failliet. Daarom heb ik altijd een potje Tarzan klaar staan, zodat ik wat achter de hand houd voor als het nodig is.