Marije & Moneyou Go

“De manier waarop ik mijn geld kan ordenen geeft rust en voldoening”

Marije Bakker, onze client services advisor, houdt haar geldzaken in de hand met Moneyou Go.

Marije & Moneyou Go

Moneyou Go was in het begin voor mij vooral een handige spaarrekening. Inmiddels geeft de manier waarop ik ál mijn geldzaken kan ordenen zoveel rust en voldoening, dat ik nu helemaal overgestapt ben. Slimmer sparen én omgaan met mijn dagelijkse uitgaven.

Want als ik één ding verschrikkelijk vind, dan is het wel om onverwachte kosten te hebben. Dat geldt ook voor kosten die ik wil maken, dus vooruitplannen is voor mij superbelangrijk. Daarom heb ik voor veel dingen een potje aangemaakt: ‘Daily’, ‘Vaste lasten’, ‘Buffer’, ‘Tour de chien’ en mijn favoriet: ‘Kauai’.

Tour de chien

Het meeste geld, naast mijn vaste lasten, geef ik uit aan het rondtoeren in mijn auto om natuurparken te bezoeken. Dat doe ik het liefst samen met mijn hond. Al met 9 weken reed ik stad en land af met ‘m op zoek naar perfecte plaatjes om vast te leggen met mijn camera.

Heerlijk om samen tot rust te komen in de natuur of pittoreske dorpjes. Even weg uit de grote stad. De natuur in kost gelukkig weinig, maar er moet natuurlijk wel extra lekker gegeten worden. Dat doe ik vanuit m’n potje ’Tour de chien’. En het is ook wel een mooi contrast met mijn andere hobby…

Aloha

Mijn absolute droombestemming voor vakantie is Kauai. Dat is een klein eilandje uit de Hawaï-archipel. En ja, het moet er net zo fantastisch zijn als de naam doet vermoeden. Overigens is daar óók de natste plek op aarde te vinden: aan de oostkant valt jaarlijks 11,7 meter (!) neerslag. Dat levert veel diepe valleien op en dus prachtige plekken om mooie plaatjes te schieten.

Nog een fun fact: Lilo & Stitch speelde zich fictief af op Kauai. Bij een droombestemming hoort ook een droombudget, dus alles dat ik aan het einde van de maand overhoud, gaat rechtstreeks naar het potje ‘Kauai’. Voor ooit.

Better safe than sorry

Het is mij gelukkig nog nooit gebeurd, maar mocht ik ooit onverhoopt mijn pinpas kwijtraken, dan kan ik ‘m supergemakkelijk blokkeren via de app. Handig!

Bovendien kan er nooit meer gepind worden dan het bedrag dat in het potje zit waar de pinpas aan is gekoppeld. Ideaal voor tijdens de wat rommeligere dagen. Maar goed, natuurlijk raak ik ‘m liever niet kwijt ;)

Buffering

Overigens heb ik mijn geld niet alleen in ‘leuke’ potjes ingedeeld. Minstens zo belangrijk vind ik mijn potje ‘Buffer’. Ik zorg ervoor dat daar altijd een vast bedrag in zit waarvan ik snel het saldo hide. Dat betekent dat ik daarna niet meer zie hoeveel er precies in zit.

Zo kom ik nooit in de verleiding dit potje aan te spreken voor andere dingen. Wat ik wél weet, is dat als mijn vaatwasser het spontaan begeeft, ik ‘m zonder stress kan laten repareren of vervangen. En zeg eerlijk, een vaatwasser is stiekem best een ‘leuk’ potje als het alternatief met de hand afwassen is.