ABN AMRO

Mark & Moneyou Go

'‘Ik swipe m'n betaalpas naar het potje 'boodschappen' en betaal daarmee mijn patatje oorlog"

Mark houdt zijn geldzaken in de hand met Moneyou Go

Pay day, show me the money!

First things first: na een jaar hard werken is mn baas weer zo attent geweest mn salaris inclusief een leuke eindejaarsbonus vlak vóór het weekend te storten.

Superchill, maar ik ken mezelf… en in 2020 ga ik het écht anders doen! Dus ik verdeel als eerste mn geld over mn potjes. Het zal namelijk niet de eerste keer zijn dat ik de stad in ga en de rest van de maand tostis met ketchup mag eten.

Met Moneyou Go klik ik in een paar seconden mn geld veilig naar mn belangrijkste potjes: vaste lasten, boodschappen, lekkermetdeboys, WZAWZB. Mijn grote doel van komend jaar heeft natuurlijk ook een eigen potje: AZIE2020. En laten we eens met deze laatste beginnen…

Goed voornemen: Azië 2020

Wat ik nog liever doe dan doelen stellen? Doelen halen! En in 2020 is een van deze doelen een trip door Azië samen met mijn vriendin Lily. Samen reizen en nieuwe culturen ontdekken is voor mij namelijk optimaal genieten.

En ik weet niet hoe dik jouw salaris is, maar voor zo’n trip vind ik het relaxed als ik wat opzij heb gezet. En dan natuurlijk bij voorkeur op zo’n manier dat ik wel die dingen kan blijven doen die ik altijd graag doe. Daarom swipe ik die eindejaarsbonus naar net potje Azië2020. Zo, het eerste ticket is in the pocket.


Aftrap van het weekend

Maar in het leven draait het ook om kleine dingen. Niets luidt beter het weekend in dan een potje voetbal met mn vrienden. Tenminste, voetbal kijken dan.

Nieuw jaar, nieuwe kansen, dus ik swipe in de app het pinpasje naar mn WZAWZB potje en betaal vanuit daar mn rondjes. Wel in de rust natuurlijk, want ik heb al meer dan eens aan de bar gestaan terwijl er een bal het net in vloog.


Fast life, fast food

Best uitputtend, zon wedstrijd kijken. Hoewel ik me dit jaar heb voorgenomen vaker zélf te koken, want dat scheelt geld, is de geur van een beetje frituur meestal moeilijk te weerstaan. Toch even een kroketje trekken.

De sixpack ambities gaan na zon wedstrijd meestal even de koelkast in. Koken zit er op zo'n avond niet in, dus ik swipe mn pinpas naar het potje boodschappen en betaal daar een kroket en patatje oorlog mee.


Ik werk om te leven, dussss…

Het is wel weekend, hé? En ik word niet héél blij van thuis op de bank zitten met het 44e seizoen van The Voice. Dus tijd voor de kroeg. Lets go!

Mijn motto is nu eenmaal Je werkt om te leven, niet andersom.. Dus hop, ik swipe die pinpas naar lekkermetdeboys en praat nog wat na over de wedstrijd. Irritant verstandig, dit potje. Want zodra de bodem in zicht komt voelt dat als een soort laatste fluitsignaal van de avond. Maar ik kan natuurlijk zelf kiezen voor een verlenging… in dat geval kan ik het potje vanuit de app bijvullen. Zo blijf ik volledig in control.

Netflix is life

Vlak voor ik mn fiets op spring krijg ik een push dat er 7 is afgeschreven.

Helemaal 2020 natuurlijk, je rekeningen betalen terwijl je de kroeg uit komt. Maar super, weer een maandje Netflix in de pocket. Ik deel mn abo namelijk met zn zusje, dus ik heb een maandelijkse geplande overboeking ingesteld vanuit mn potje vaste lasten.

Netflix is life. En de ideale date.