Menno & Moneyou Go

"Ik gebruik de app voornamelijk voor m’n free to spend money"

Menno van Leeuwen, onze innovatiegoeroe, houdt zijn geldzaken in de hand met Moneyou Go.


Menno & Moneyou Go

Moneyou Go is mijn snapshot van hoe mijn leven ervoor staat in financiële termen. In één oogopslag. Ideaal, want administratie is echt mijn zwakte. Ik gebruik de app voornamelijk voor m’n free to spend money, want wat ik niet opzij zet geef ik toch weer uit. YOLO. Mag ik dat nog zeggen? Vast niet.

Zodra alle vaste lasten zijn betaald vanaf m’n primaire rekening, gaat alles naar Moneyou Go. Dat geld mag ik van mezelf uitgeven óf opzij zetten voor korte termijn doelen. Mijn belangrijkste potjes zijn op dit moment Jet & Juul, Gifts, ⚡️Car, December en Watstedoen?.

December

Ze zeggen dat liefde niet is uit te drukken in geld, maar op de één of andere manier is december toch altijd de duurste maand van het jaar. Ik probeer de decemberuitgaven altijd een beetje voor te zijn door elke maand wat tientjes opzij te zetten in mijn potje ‘December’.

Zo bouw ik gedurende het jaar een kleine buffer op, zodat Sinterklaas, Kerst en de gourmetschotels er minder inhakken. Dat deed ik overigens het jaar ervoor wel een stuk beter, want afgelopen december zat er € 60 in m’n potje. 

Car

Ik probeer steeds vaker bewustere keuzes te maken als het gaat om wat ik eet, wat ik koop en hoe ik reis. Daar ga ik ook graag de discussie over aan met mijn vrienden. Vandaar dat ze mij ook weleens een duurzaam irritantje vinden. Geuzennaam!

Sinds kort ben ik overgestapt op elektrisch rijden. Niet alleen beter voor het milieu, maar het scheelt ook zo’n € 300 per maand. Dat bedrag zet ik nu elke maand automatisch apart in een potje, zodat ik het niet onbewust uitgeef aan nutteloze dingen. Nu ik erover nadenk, komt het dit jaar misschien toch nog goed met dat ‘December’ potje.

Jet & Juul

Nederlanders zijn dol op verzekeren. Dat viel mij helemaal op toen ik daarover sprak met een aantal buitenlandse vrienden. Dan vallen monden vaak open als ik vertel waar wij Nederlanders ons allemaal voor kunnen verzekeren. En dan heb ik ze nog niet eens verteld over onze verzekeringen voor katten.

Dat kan slimmer. Dus in plaats van een verzekering af te sluiten waar ik eindeloos voor moet betalen, heb ik een potje vol gespaard met € 350. Dat houd ik achter de hand voor als er ooit iets met Jet of Juul aan de hand is.

Hide & Seek

Binnen Moneyou ben ik veel bezig met Go. Eén van de nieuwste features is het verbergen van je saldo in je potjes. Handig voor als je een potje vol hebt gespaard en er écht niet aan wil komen.

Dat lijkt mij ook super handig voor wanneer bijvoorbeeld je APK duurder uitvalt. Dat je nog ergens geld digitaal hebt verstopt. Een beetje als € 50 vinden in je winterjas nadat je ‘m de hele zomer niet hebt gedragen.

Watskeburt?

Ook heb ik een aangemaakt potje voor onvoorziene uitgaven: ‘Watstedoen?’. Maar dan niet voor een wasmachine die het ineens begeeft, maar meer voor als ik spontaan zin heb om iets leuks te doen met de kinderen.

Kun je je eigenlijk guilty voelen als je er ook veel pleasure aan beleeft? Mooi, want ik ben namelijk best fan van De Jeugd van Tegenwoordig. Mijn twee tieners inmiddels ook - graag gedaan jongens - dus toen ze optraden in het Olympisch Stadion en ik een ticket alert kreeg van Ticketswap hoefde ik geen seconde te twijfelen. Klik, vier tickets in de pocket en een avond om nooit te vergeten!