Milou & Moneyou Go

"Door financieel overzicht lossen we nu zelfs extra af op de hypotheek"

Al het geld dat Milou (30) iedere maand binnenkreeg, gaf ze ook weer uit. Tot haar man aan de bel trok. Het moest écht anders. "Nu kunnen we zelfs extra aflossen op de hypotheek".

Milou & Moneyou Go 

“Ik heb thuis nooit geleerd te sparen. En dat deed ik dan ook niet. Alles wat ik en mijn man verdienden, gaf ik uit. Er was altijd wel iets waarvan ik vond dat we het écht nodig hadden. Mooi speelgoed voor de kinderen, kleding, een kookboek of een leuke accessoire in huis. Mijn man Bob had al vaker gezegd dat hij vond dat ik teveel geld uitgaf, maar ik haalde mijn schouders daarover op. Tot twee jaar geleden.”

Bob is zzp’er en het ging toen opeens wat minder qua werk. Hij had een paar maanden lang geen klussen. Hij zei toen tegen me: ‘Luister Milou. Zoals we het nu doen, houden we het nog geen twee maanden vol en dan is het geld op. Dan is het klaar.’ Hij vroeg mij om een overzicht af te drukken van al mijn uitgaven. Dat deed ik en ik schrok me rot. Wat gaf ik ondoordacht en vooral veel geld uit. Ik schaamde me rot.

Kasboekje 

Het was rond Sinterklaas dat ik mijn ogen opende. Dus vroeg ik een kasboekje in mijn schoen. Die kreeg ik. Haha. Ik bewaarde bonnen van alles wat ik kocht en schreef tot in detail op waaraan ik ons geld uitgaf. Ook opende ik een rekening bij Moneyou Go met daarbij drie spaarpotjes.

Doordat we nu minder uitgeven, ben ik begonnen met in die potjes te sparen. Voor de kinderen, voor een buffer en om extra af te lossen op de hypotheek. Ik heb bewust geen pasje van deze rekening, zodat ik er niet aan kan zitten. En het gave is: dat sparen gaat nu zo goed dat we binnenkort 10.000 euro extra gaan aflossen op onze hypotheek.

Rust

Mijn nieuwe manier van uitgaven, het overzicht, de spaarpotjes en ook de structuur, geven me rust. Niet alleen hoef ik me geen zorgen meer te maken over geld. Ook heb ik niet meer dat onrustige gevoel van perse willen kopen en uitgeven. Maar het belangrijkste vind ik dat ik de kinderen nu kan leren hoe ze met geld om moeten gaan. En ik kan ze ook haarfijn vertellen hoe het niet moet.”