Thom & Moneyou Go

"Een superhandige app om slimmer met geld om te gaan dat ik elke maand overhoud"

Thom Neleman, onze product manager, houdt zijn geldzaken in de hand met Moneyou Go.

Thom & Moneyou Go

Moneyou Go is voor mij een superhandige app om slimmer met het geld om te gaan dat ik elke maand overhoud. Ja, ondanks dat ik in het centrum van Amsterdam woon - iets met huur, rib en lijf - houd ik geld over.

Zodra m’n salaris binnen is, maak ik het bedrag dat ik overhoud na alle vaste lasten over naar Moneyou Go. Dat is dan het bedrag dat ik die maand mag uitgeven of opzij wil zetten. Dat doe ik nu vooral in de potjes 3e helft, Black hole, Pack de bag en Huis.

Pack de bag

By far mijn favoriete potje! Hoewel... dit potje bevat op dit moment welgeteld 0 hele euro’s. Ik ben namelijk sinds een paar maanden terug uit Zuid-Amerika. Samen met mijn vriendin ben ik in mijn zelfgekochte 4WD door Chili, Argentinië, Bolivia en Brazilië gereden. Waanzinnig.

Daar heb ik mijn betaalpas aan ‘Pack de bag’ gekoppeld en 3 maanden lang mijn potje geplunderd. Zonder stress, want we gaven niet per ongeluk het geld uit voor onze huur in Amsterdam. En ook fijn: we konden overal terecht met de Go betaalpas.

Derde helft

De belangrijkste bijzaak van het leven is voetbal. Feyenoord blijft mijn cluppie (sorry, 020). Zelf speel ik bij SC Overamstel en hoewel we aardig spelen, presteren we meestal toch het best in de derde helft.

Dat kost ook wel wat, maar daar heb ik m’n potje ‘3e helft’ voor. Eén simpele swipe en pin en ik zorg ervoor dat ik het rondje bier niet uit m’n potje voor m’n volgende reis betaal.

Gezocht: mijn geld

Lange tijd heb ik geprobeerd om overzicht te creëren in mijn dagelijkse uitgaven. Koffie hier, een pizza daar, maar dat allemaal bijhouden was bijna een dagtaak. Nu heb ik best veel hobby's, maar boekhouden is daar niet één van. Dus toen heb ik het omgedraaid.

Nu heb ik één potje ‘Black hole’ aangemaakt waarin ik elke maand een vast bedrag zet. Dat geld mag ik van mezelf uitgeven aan van alles en nog wat. En dat lukt me heel erg prima. Nu wel met één groot verschil: ik geef geld uit zonder stress. Mijn andere potjes zorgen ervoor dat ik genoeg overhoud voor dingen die ik ook belangrijk vind.

There we go again!

Mijn minst favoriete bezigheid als het aankomt op financiën: geld afsnoepen van m’n spaarpotjes, omdat ik verkeerd heb gebudgetteerd. Dat gebeurt gelukkig steeds minder, omdat ik gedurende de maand steeds beter zicht houd op hoe ik ervoor sta.

Maar als het nodig is, dan kan ik in Go gemakkelijk geld heen en weer schuiven tussen mijn potjes. Daarbij is het ook superhandig dat je ziet waar je het geld vandaan haalt én waar het naartoe gaat. Dat zorgt ervoor dat ik bewustere keuzes maak om ergens wel of niet geld aan uit te geven. Winning.

My first home

Vroeg of laat wil ik toch wel een huis kopen. Nu de hypotheekregels steeds strikter worden en je ook steeds minder kunt lenen, kun je maar beter zelf geld meenemen. Daar heb ik nu alvast een apart potje voor gemaakt.

Toegegeven, daar ben ik nog niet heel fanatiek voor aan het sparen, want reizen is namelijk ook heel fijn. En ik woon nu op een geweldige plek vlakbij het Museumplein. Maar beter laat dan nooit, dus heb ik écht geld over, dan zet ik het geld opzij in ‘Huis’.