Verdiep je in hypotheken en test je kennis

Om zelf een hypotheek af te sluiten heb je kennis nodig en inzicht in je financiële situatie én mogelijke risico’s in de toekomst. Daarom krijg je hier meer informatie en kun je alvast je kennis testen voor de kennis- en ervaringstoets die onderdeel uitmaakt van je hypotheekaanvraag.

Waarom moet je een kennis- en ervaringstoets doen?

Een hypotheek afsluiten heeft altijd gevolgen voor je financiële situatie. Daarom is het belangrijk dat je kennis en inzicht hebt over hypotheken en financiën zodat je de juiste keuzes kunt maken. Dat vindt toezichthouder AFM ook, daarom is de toets verplicht. Je start je hypotheekaanvraag met de kennis- en ervaringstoets, zodat je zeker weet dat je zelf je hypotheek kunt afsluiten.

Welke onderwerpen komen aan bod in de toets?

Hoe werkt de kennis- en ervaringstoets?

De toets bestaat uit 15 meerkeuzevragen en duurt ongeveer 15 minuten. Als je een voldoende haalt, kun je zelf een hypotheekaanvraag indienen. Let op dat je de toets in 1 keer maakt, want de antwoorden worden niet tussentijds opgeslagen.

Welke vragen kun je verwachten?

We hebben een oefentest voor je gemaakt, zodat je weet wat je te wachten staat. Bij elke vraag krijg je extra uitleg over de antwoorden en het onderwerp. Dit is de ideale manier om je goed voor te bereiden op de kennis- en ervaringstoets. Start nu de oefentest.