Tussentijds tariefklasse aanpassen

Is de waarde van je woning gestegen? Of is je hypotheekschuld verlaagd? Dat kan gunstige gevolgen hebben voor de rente die je betaalt. Vraag Moneyou dan om het rentepercentage aan te passen.

Bij een hypotheek wordt de rente mede bepaald door de hoogte van de lening in verhouding tot de waarde van de woning. Door een waardestijging van je woning of een aflossing op je hypotheek kan de verhouding tussen de lening en de waarde van je woning veranderd zijn. Al dat het geval is, kun je je rentepercentage laten verlagen.

Dit geldt overigens niet voor een lening met Nationale Hypotheek Garantie.

Hoe werkt het aanpassen van de tariefklasse

Het aanpassen van de rente gebeurt niet automatisch. Is de verhouding tussen de waarde van je woning en de uistaande hypotheekschuld veranderd? Dan kun je de bank vragen om het rentepercentage voor je hypotheek aan te passen. Wat heb je daarvoor nodig?

  • de meest recente WOZ-beschikking), of
  • een gevalideerd taxatierapport (niet ouder dan 6 maanden)

Aanvragen tariefklasse aanpassen

Wil je je rente aanpassen? Stuur dan een e-mail naar klantenservicemoneyou@aahg.nl
met de vraag om de rente te veranderen. Voeg daarbij bovengenoemd WOZ-rapport of taxatierapport. Wij beoordelen vervolgens je verzoek. Na de beoordeling ontvang je van ons een e-mail met daarin de nieuwe rente en datum waarop die ingaat. Ook als de rente niet wijzigt, ontvang je daarover van ons bericht.

 

Sluiten

Inloggen