Handige informatie voor bestaande hypotheek klanten

Heb je een hypotheek bij Moneyou en wil je iets wijzigen? Of heb je een vraag over (het aflossen van) je hypotheek? We hebben de belangrijkste informatie voor je op een rij gezet:


Rente wijzigen tijdens de rentevastperiode

De hypotheekrente is nu erg laag. Daarom kan het nu misschien een geschikt moment zijn om je rente te wijzigen. Dat kan uiteindelijk in je maandlasten schelen. Als je niet wilt wachten tot je huidige rentevastperiode afloopt zijn er twee mogelijkheden om dat te doen: rente afkoop en rentemiddeling.

Meer over het tussentijds wijzigen van je hypotheekrente
internet hypotheek

Tussentijds tariefklasse aanpassen

Is de waarde van je woning gestegen? Of is je hypotheekschuld verlaagd? Dat kan gunstige gevolgen hebben voor de rente die je betaalt. Vraag Moneyou dan tussentijds de tariefklasse aan te passen.

Meer over tussentijds tariefklasse aanpassen
internet hypotheek

Boetevrij Aflossen

Onder bepaalde voorwaarden is het mogelijk je hypotheek extra af te lossen zonder boete.


Meer over extra boetevrij aflossen


Voorwaarden en formulieren

Ben je op zoek naar de voorwaarden van je bestaande Moneyou Hypotheek? Of wil je iets wijzigen in je hypotheek? Bekijk dan de voorwaarden of download de benodigde formulieren.

Voorwaarden en formulieren


Je hypotheek wijzigen, verhogen of oversluiten?

Overweeg je om de rentevastperiode van je hypotheek bij Moneyou te wijzigen, je hypotheek terug te betalen of over te sluiten naar een andere aanbieder? Dan betaal je daarvoor een boete.
   


Betalingsproblemen

Het kan voorkomen dat je je maandlasten voor je hypotheek niet meer kunt betalen. Hoe kun je dit risico verkleinen? En wat doe je als je betalingsproblemen hebt?

 


Aflopen rentevastperiode

Als je rentevastperiode afloopt, moet je opnieuw bepalen hoe lang je de rente wilt vastzetten. Of misschien wil je wel een variabele rente. Wat moet je doen als je rentevastperiode afloopt en wanneer?

 


Aflossing kapitaaloverdracht

Heb je een Moneyou hypotheek met daaraan gekoppeld een kapitaalverzekering eigen woning of spaarrekening eigen woning voor de aflossing van je hypotheek? En wil je het opgebouwde bedrag overdragen aan een andere verzekeringsmaatschappij of bank? Dat is mogelijk.

 


Opvragen saldo-opgave per post

Met de online omgeving Mijn Hypotheek van Moneyou heb je 24 uur per dag inzage in al je hypotheekgegevens. Ook je saldo-opgave - onmisbaar bij de jaarlijkse belastingaangifte - is altijd beschikbaar via Mijn Hypotheek.

Wil je je saldo-opgave toch per post ontvangen? Klik dan hier


Hersteladvies beleggingen

Als je een verpande beleggingsverzekering hebt die bedoeld is om vermogen op te bouwen voor de aflossing van je hypotheek, dan is het mogelijk dat je het eindkapitaal niet haalt. Als je denkt dat dit voor jou geldt kun je hersteladvies krijgen. Dit hersteladvies is bedoeld om er voor te zorgen dat het eindkapitaal wel bereikt wordt of om dichter bij het eindkapitaal te komen.

 

Kunnen we je helpen?

ABN AMRO

 

Sluiten

Inloggen