Veilig internetbankieren

MoneYou ziet het als haar plicht je geld en je gegevens te beschermen. Onder de tabs op deze pagina vind je informatie over onze veiligheidskeurmerken, wat wij voor je doen en over wat je zelf kunt doen.

Kijk voor algemene informatie over veilig internetbankieren op http://www.veiligbankieren.nl. Op deze site van de Nederlandse Vereniging van Banken vind je alles over het voorkomen van internetcriminaliteit. Zo lees je meer over verschillende vormen van internetcriminaliteit en krijg je praktische tips over veilig internetbankieren.

Ook beveiligen we je gegevens via een SSL-certificaat van VeriSign. Hieronder lees je meer over beide keurmerken.

Thuiswinkelwaarborg

Het Thuiswinkelwaarborg is het Nederlandse keurmerk voor bedrijven die producten en/of diensten verkopen via internet, catalogi, post, enz. aan consumenten. Bedrijven die gecertificeerd zijn, verplichten zich te houden aan relevante wet- en regelgeving, aan de algemene voorwaarden Thuiswinkel overeengekomen met de Consumentenbond en aan de Gedragsregels Thuiswinkel Waarborg van de vereniging Nederlandse Thuiswinkel Organisatie, kortweg Thuiswinkel.org.         

Je hebt bij een Thuiswinkel.org gecertificeerd bedrijf bovendien de garantie op onafhankelijke klachten- en geschillenbemiddeling. Lees meer over het Thuiswinkel waarborg, of bekijk ons Thuiswinkel waarborg certificaat.

VeriSign

MoneYou beveiligt je gegevens via een SSL-certificaat van VeriSign. SSL zorgt dat vertrouwelijke informatie gecodeerd is met een sleutel die alleen bij MoneYou en je computer bekend is. Bij een beveiligde verbinding staat in de adresbalk 'https://'.

VeriSign is het meest betrouwbare keurmerk op internet en biedt de meest veilige SSL-certificaten die beschikbaar zijn voor iedere site-bezoeker. Op MoneYou en Mijn MoneYou zijn je geld en gegevens veilig!

Lees meer over het VeriSign keurmerk of bekijk ons VeriSign certificaat.

 

 

MoneYou doet er alles aan om je geld en je gegevens te beschermen. Daarom hebben we geïnvesteerd in geavanceerde beveiligingstechnologieën:

  • Een firewall blokkeert ongeoorloofde toegang en beschermt je gegevens in ons systeem.
  • SSL-encryptie; Je persoonlijke gegevens worden beschermd door SSL-encryptie (Secure Socket Layer). Als je rechtsonderin je browser dubbelklikt op het gele slotje, verschijnt ons SSL-beveiligingscertificaat.
  • We loggen je automatisch uit wanneer je de persoonlijke pagina langer dan 10 minuten niet gebruikt. Zo helpen we je om te zorgen dat anderen niet bij je geld en je gegevens kunnen, mocht je een keer vergeten uit te loggen (je logt uiteraard zo weer in).

Bij MoneYou kun je je bankzaken zelf online beheren. Onder andere overboeken, saldo checken, e-mailadres aanpassen en sinds kort je tegenrekening wijzigen, kun je zelf online regelen. Ook onze communicatie verloopt hoofdzakelijk via e-mail en je Persoonlijke pagina. Op de Persoonlijke pagina kun je je persoonlijke gegevens en rekeningoverzicht(en) inzien en controleren. Ook kunnen wij daar berichten voor je plaatsen over bijvoorbeeld rentetarieven,  veiligheid of gewijzigde voorwaarden. Het is daarom van belang dat je geregeld inlogt. Voor een goede dienstverlening en om eventuele fouten en misbruik zo spoedig mogelijk op te lossen en te voorkomen, gaan wij er vanuit dat je minimaal  eens per maand inlogt. Als je niet eens per maand inlogt, dan kun je informatie missen die belangrijk voor je is.

Veilig internetbankieren heb je voor een belangrijk deel zelf in de hand. Zo is het verstandig om je eigen computer goed te beveiligen. Hiermee verklein je het risico op internetfraude. Hieronder vind je een aantal tips waarmee je veiliger kunt internetbankieren.

Of ga naar http://www.veiligbankieren.nl voor alle informatie over veilig internetbankieren.

MoneYou vindt het belangrijk dat je gegevens goed zijn beschermd. Daarom vragen we je automatisch een aantal keer per jaar bij het inloggen om je wachtwoord te wijzigen. Door regelmatig je wachtwoord te wijzigen, draag je bij tot veilig internetbankieren.

Je kunt ook zelf binnen internetbankieren je wachtwoord wijzigen:

1) Log in op je persoonlijke pagina.
2) Ga naar Mijn gegevens>Wachtwoord wijzigen.
3) Wijzig je wachtwoord.

Sluiten

Inloggen