Moneyou Lenen

Tijdelijke betaalpauze lenen

Tijdelijke betaalpauze

Tot 31 juli 2020 was het mogelijk een betaalpauze aan te vragen i.v.m. het coronavirus. Met deze betaalpauze hoeven klanten van Moneyou een aantal maanden niet af te lossen op hun lening. Aan het einde van de betaalpauze betaal je weer en haal je de achterstand in. Lees hieronder de veelgestelde vragen of neem contact met ons op via onze klantenservice.

Over je lening

Betaal ik extra kosten voor de betaalpauze?
Er worden geen extra administratieve kosten in rekening gebracht voor de betaalpauze. Ook berekenen we geen extra rente. De maandtermijn en de totale kredietsom blijven ongewijzigd.

Blijft mijn maandtermijn na drie maanden gelijk?
Ja, de maandtermijn blijft ongewijzigd na de betaalpauze.
Ik heb momenteel een achterstand op mijn lening. Kom ik in aanmerking voor de betaalpauze?

De betaalpauze was ook mogelijk in het geval van een betalingsachterstand. Vanaf 1 augustus 2020 is het echter niet meer mogelijk om de betaalpauze aan te vragen.

Is het toegestaan om een opnames te doen van mijn doorlopend krediet tijdens de betaalpauze?
Tijdens de betaalpauze zal je krediet worden geblokkeerd voor heropnames.
Kan ik boetevrij aflossen?
Afhankelijk van je kredietproduct kun je veelal boetevrij aflossen. Kijk dit na in je contractvoorwaarden of neem contact op met je tussenpersoon. Je kunt niet extra aflossen tijdens de betaalpauze. Je hebt de betaalpauze aangevraagd omdat je financieel werd geraakt door de coronacrisis. We gaan er daarom vanuit dat je geen financiële ruimte hebt om extra af te lossen.
Kan ik de incassodatum van mijn lening aanpassen?
Tijdens de betaalpauze is het niet mogelijk om de incassodatum van uw lening te wijzigen.
Kan ik ook korter dan drie maanden gebruikmaken van de betaalpauze?
Het is niet mogelijk om korter dan 3 maanden gebruik te maken van de betaalpauze.

Kan ik ook langer dan drie maanden gebruikmaken van de betaalpauze?
De betaalpauze heeft een looptijd van 3 maanden. Het is niet mogelijk om langer dan deze periode gebruik te maken van de betaalpauze. Vanaf 1 augustus 2020 kan je geen betaalpauze meer aanvragen. Verwacht je dat het na de betaalpauze nog steeds moeilijk is om je maandtermijnen te betalen? Neem dan contact op met onze medewerkers van de afdeling Klantbeheer op telefoonnummer: 030 - 656 62 04. We vinden het belangrijk dat je lening ook na de betaalpauze bij je financiële situatie past en kijken graag samen of er een andere passende oplossing is.
Kan ik toch aflossen tijdens deze betaalpauze?
Je kunt niet extra aflossen tijdens de betaalpauze. Je hebt de betaalpauze aangevraagd omdat je financieel geraakt werd door de coronacrisis. We gaan er daarom vanuit dat je geen financiële ruimte hebt om extra af te lossen.
Heeft het gebruikmaken van de betaalpauze effect op mijn BKR notering?
Je lening wordt standaard geregistreerd bij het BKR. Door de betaalpauze wordt de looptijd van je lening verlengd met de duur van de betaalpauze. Deze wijziging geven wij door aan het BKR.

Moet ik na afloop van de betaalpauze de drie maanden in één keer betalen?
Nee, de looptijd van je contract wordt met 3 maanden verlengd. De maandtermijn en de totale kredietsom blijven ongewijzigd (je contract wordt 'bevroren'), de looptijd wordt verlengd met de looptijd van de betaalpauze. De langere looptijd wordt doorgegeven aan het BKR.
Wat als de crisis langer dan drie maanden duurt?
De betaalpauze duurt maximaal 3 maanden, ongeacht de duur van de crisis. Je kunt dus niet langer dan 3 maanden gebruikmaken van de betaalpauze. Verwacht je dat je in de betalingsproblemen komt? Neem dan contact met ons op.

Wat houdt de betaalpauze in?
Als gevolg van de coronacrisis konden klanten t/m 31 juli 2020 een betaalpauze van 3 maanden aanvragen. Klanten van Moneyou hoefden 3 maanden geen rente plus aflossing te betalen. Vanaf 1 augustus 2020 is het niet meer mogelijk om de betaalpauze aan te vragen.
Wat zijn de gevolgen voor de looptijd van mijn lening?
De (theoretische) looptijd wordt verlengd met de looptijd van de betaalpauze. Voorbeeld: zou je je lening oorsponkelijk in 60 maanden terugbetalen, dan wordt dit 63 maanden.

Uitleg maatregel

Heeft de betaalpauze, fiscaal gevolgen voor mij?
De betaalpauze kan fiscaal gevolgen voor je hebben. Neem hiervoor contact op met een fiscaal adviseur.
Hoe lang geldt deze regeling?
Vanaf 1 augustus 2020 is het niet meer mogelijk om de betaalpauze aan te vragen. Als je voor die tijd de betaalpauze hebt aangevraagd en hebt ontvangen, hoef je 3 maanden geen maandtermijn te betalen. Je ontvangt ongeveer 6 weken voordat je weer moet betalen een brief van ons.
Hoe vraag ik de betaalpauze aan?
Vanaf 1 augustus 2020 is het niet meer mogelijk om de betaalpauze aan te vragen.

Einde betaalpauze

Ik heb een brief ontvangen waarin mij wordt gevraagd het 'Formulier toetsen betaalbaarheid' in te vullen terwijl ik geen moeite heb om na de betaalpauze mijn maandlasten te betalen. Moet ik dat dan alsnog doen?
Ja, als je een brief van ons hebt ontvangen waarin we je vragen het 'Formulier toetsen betaalbaarheid’ in te vullen, dan verzoeken we je om dit te doen en het formulier aan ons terug te sturen. Ook als je verwacht je maandlasten te kunnen betalen. Zo kunnen we gezamenlijk bepalen of je krediet past bij je financiële situatie. We nemen binnen 4 weken na ontvangst van het formulier contact met je op.
Moet ik na de betaalpauze zelf iets doen om mijn maandtermijnen weer te betalen?
Maak je gebruik van een automatische incasso, dan hoef je niets te doen en wordt je maandtermijn door ons afgeschreven. Als je elke maand zelf je maandtermijn overmaakt, dan moetj e dit na afloop van de betaalpauze zelf weer doen (bijvoorbeeld via een periodieke overboeking). 
Waarom is mijn krediet nog geblokkeerd terwijl mijn betaalpauze is beëindigd?
Als je krediet voor de betaalpauze al was geblokkeerd, dan blijft deze opnameblokkade ook van toepassing na de betaalpauze. Als je voor de betaalpauze geld kon opnemen van je krediet, dan is je krediet tijdens de betaalpauze geblokkeerd. Deze blokkade blijft staan totdat we hebben vastgesteld dat je krediet past bij je financiële situatie. Dit kunnen we vaststellen op basis van de zogenaamde 'betaalbaarheidstoets'. Om deze toets te starten hebben we het ingevulde 'Formulier toetsen betaalbaarheid' van je nodig. Je hebt hierover een brief ontvangen. Als bijlage bij deze brief is het formulier meegestuurd. 
Wanneer moet ik weer mijn eerste reguliere maandtermijn betalen?
De datum van je eerste betaling na de betaalpauze is afhankelijk van de datum waarop je betaalpauze is ingegaan en weer afloopt. Vier weken nadat de betaalpauze is afgelopen, moet je de eerste reguliere maandtermijn weer betalen. Je ontvangt twee weken voordat je betaalpauze afloopt een brief van ons waarin staat wanneer je jouw eerste reguliere maandtermijn weer moet betalen.   
Wanneer stopt mijn betaalpauze?
De einddatum van je betaalpauze is drie maanden na de datum waarop je betaalpauze is ingegaan. Je ontvangt ongeveer twee weken voordat je betaalpauze afloopt een brief van ons met meer informatie.
Wat gebeurt er met mijn betaalregeling na de betaalpauze?
De betaalafspraken die je had voorafgaand aan de betaalpauze blijven gehandhaafd. Verwacht je dat deze afspraken niet meer passen bij je situatie of kom je in betalingsproblemen? Neem dan contact op met onze medewerkers van de afdeling Klantbeheer.
Wat moet ik doen als ik na de betaalpauze mijn maandlasten nog steeds niet kan betalen?
Verwacht je dat het na de betaalpauze nog steeds moeilijk wordt om je maandtermijnen te betalen? Neem dan contact op met onze medewerkers van de afdeling Klantbeheer. Heb je een brief gekregen waarin we je vragen het 'Formulier toetsen betaalbaarheid' in te vullen en op te sturen? Doe dit dan z.s.m. en dan nemen we binnen 4 weken na ontvangst contact met je op. We vinden het belangrijk dat je lening ook na de betaalpauze bij je financiële situatie past en kijken graag samen of er een andere passende oplossing is.