Voorwaarden en formulieren voor lenen bij Moneyou

Voorwaarden

Wil je een Moneyou Doorlopend Krediet afsluiten? Hieronder lees je enkele belangrijke voorwaarden. Alle voorwaarden voor het Moneyou Doorlopend Krediet vind je op de Moneyou Voorwaarden pagina onder de tab Lenen.

Wie kan een krediet aanvragen?
Je moet minimaal 18 jaar en mag maximaal 59 jaar zijn als je een Moneyou Doorlopend Krediet wilt aanvragen. Je moet woonachtig zijn in Nederland en een EU-nationaliteit of permanente verblijfsvergunning hebben. Ben je getrouwd of samenwonend? Dan kun je alleen samen met je partner een krediet aanvragen.

Kredietlimiet
Je kunt een doorlopend krediet aanvragen van minimaal € 5.000 tot maximaal € 50.000.

Rente
De effectieve rente die je per jaar betaalt, is variabel. Dit betekent dat Moneyou de rente kan wijzigen. Wij houden je via je Persoonlijke pagina op de hoogte van eventuele rentewijzigingen.

Kredietregistratie
Je kredietaanvraag wordt getoetst bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Dit is een organisatie die de kredieten van alle consumenten registreert met als doel problematische schuldsituaties te voorkomen. Zo weten we zeker of de financiële verplichtingen die je aangaat, passen bij je draagkracht.

Betaalwijze
De maandtermijn voor het Moneyou Doorlopend Krediet kan alleen met automatische incasso worden afgeschreven. Hiervoor geef je toestemming met het onderteken van de kredietovereenkomst in je vrijblijvende offerte. Als je extra wilt aflossen, kun je een bedrag overmaken naar een specifiek rekeningnummer. Hiervoor wordt geen boeterente berekend.

Afbouw krediet
Je moet het Moneyou Doorlopend Krediet op je 68e hebben afgelost. Daarom wordt vanaf de leeftijd van 60 jaar je limiet in 96 maanden afgebouwd tot 0 euro.
 

Formulieren

Heb je elders al een krediet? Dan kun je dit oversluiten naar Moneyou. Voor iedere lening die je wilt oversluiten, heb je een opzegbrief (pdf) nodig. Download de brief en stuur deze naar ons op. Als wij je aanvraag voor een Moneyou Doorlopend Krediet hebben goedgekeurd, sturen wij de opzegbrief op naar je huidige kredietverstrekkers. Wij zeggen dan je lopende lening(en) op.

Handtekeningformulier
Voor het ondertekenen van officiële stukken moet je handtekening in principe overeenkomen met de handtekening op je legitimatiebewijs. Is je handtekening (en /of die van je partner) gewijzigd? Download dit Handtekeningformulier
(pdf)
, onderteken het met de oude én de nieuwe handtekening en stuur het samen met eventuele andere papieren naar ons op.
 

Nog vragen?

Heb je verder nog vragen? Bekijk de pagina met veelgestelde vragen. Je kunt ook een e-mail sturen aan klantenservice@moneyou.nl telefonisch contact opnemen met onze klantenservice via 0800 - 666 3993 (kosteloos).

Krediettabel Moneyou

Sluiten

Inloggen