dontforget
Geld

Je huis een make-over geven en binnen budget blijven? Zó doe ik dat!

22 oktober 2019

“Ik hou ervan als mijn huis er mooi uitziet, maar dit kost wel wat. Toen ik ging samenwonen en van 15 m2 naar 80 m2 ging, heb ik veel nieuw moeten kopen. Ik heb er daarom een sport van gemaakt om op een slimme manier mijn geld uit te geven. Hoe ik dat doe? Ik zet bijvoorbeeld elke maand geld opzij in mijn make-over huis-potje om nieuwe items voor mijn huis te kunnen kopen. En zo heb ik altijd overzicht over mijn geld en zit die vakantie er dit jaar ook nog in :-).”

Dit is Josse, 27 jaar en in het dagelijkse leven Video Producer. Josse vindt het heerlijk om op zoek te gaan naar nieuwe aanwinsten voor haar interieur. Wanneer je bij haar thuis komt, zie je het meteen; hier is over nagedacht. Wat is Josse haar geheim? Hoe heeft ze haar huis zo leuk kunnen inrichten en toch nog geld kunnen overhouden voor andere dingen? Josse geeft haar tips:
 
Tip 1: Je kan je geldt maar 1 keer uitgeven
“Als student kocht ik alles op de bonnefooi en was mijn vloerkleed een labyrint van bonnetjes. Om de chaos compleet te maken, had ik meerdere creditcards en van sparen kwam het dus niet. Dat moest anders. Als we ons huis leuk wilden inrichten en ook nog geld wilden overhouden voor leuke dingen, moest er meer controle en overzicht komen. Nu verdeel ik iedere keer aan het begin van de maand mijn geld over verschillende uitgaven-potjes, waardoor ik veel beter inzicht heb in wat wel en niet kan. Er overheen ga ik niet, want betalen gaat rechtstreeks uit een potje en op is op.”
 
Tip 2: Rome is niet gebouwd in een dag, je interieur dus ook niet
“Niet alles hoeft tegelijk. Ik vind het juist leuk om mijn huis steeds om de zoveel tijd een kleine make-over te geven door weer wat nieuws aan te schaffen. Ga eerst eens rondkijken en ideeën opdoen. En gun jezelf en je portemonnee vooral de tijd om de juiste keuzes te maken. Zo zet ik iedere maand wat geld opzij voor mijn interieur. Of voor de dingen die niet broodnodig zijn, maar wel dat extraatje verdienen, zoals een voetenbank met schapenvachtje aan het eind van mijn bed.”
 
Tip 3: Maak de afweging, nieuw of tweedehands
“Doordat ik weet wat mijn vaste lasten zijn, kan ik van tevoren voor mezelf bedenken wat ik waar aan wil besteden. Hierdoor weet ik of ik iets nieuw of beter tweedehands kan kopen en wanneer ik beter kan wachten op Black Friday voor die grotere aankoop zoals een nieuwe wasmachine. Als mijn make-over huis-potje bijna leeg is, kijk ik meestal op Marktplaats of Facebook bij ‘gratis op te halen’ of doe ik een rondje in de buurt bij het grofvuil. En bij de kringloopwinkel bij mij in de buurt vind ik vaak woonaccessoires voor een leuke prijs.”
 
Raak jij ook geïnspireerd door Josse? Open dan een gratis Moneyou Go rekening. Maak eenvoudig je make-over huis-potje aan en zet je geld opzij. En als je gaat shoppen, betaal je rechtstreeks uit je make-over huis-potje. Wel zo handig en zo weet je precies wat je nog te besteden hebt.

Moneyou icon
Redactie betalen