Moneyou Magazine

Moneyou is er voor de mensen die vaak denken ‘dat kan ik zelf wel’. Mensen zoals jij. Of je nou als starter voorzichtig rond begint te kijken op de huizenmarkt, een doorgewinterde spaarder bent die flexibeler wil sparen, of als je iemand bent die alles, maar dan ook alles regelt met zijn smartphone:  wij geloven dat je slim genoeg bent om je financiële zaken zelf te regelen. Helemaal als je daar handige informatie en inspiratie voor krijgt aangereikt. That’s where Moneyou Magazine comes in.
Laat je informeren, laat je inspireren. En regel het vervolgens lekker zelf!

Man en vrouw bij notaris

Hypotheek afsluiten? Zo kies je een notaris

18 december 2018

Hypotheek geregeld? Tijd om de sleutels op te halen! Dit regel je bij een notaris. De notaris kan namelijk de ‘hypotheek passeren’ en ervoor zorgen dat jij de nieuwe eigenaar van het huis wordt. Wat doet een notaris precies, wat kost het en waar moet je op letten bij het kiezen van een notaris?

Man en vrouw samen op de bank

Je hypotheek afsluiten met een  hypotheekcoach

30 november 2018

Bij Moneyou geloven we dat jij zelf het beste weet wat je met je geld moet doen. Ook als het op een hypotheek aankomt. Daarom kun je bij Moneyou zelf je hypotheek afsluiten zonder adviseur. Daarmee bespaar je al snel op kosten.

De Nederlandse woningmarkt is oververhit. Hoe komt dat?

De Nederlandse woningmarkt is oververhit. Hoe komt dat?

15 november 2018

Almaar stijgende huizenprijzen én weinig aanbod: hoe komt het dat de Nederlandse woningmarkt zo oververhit is geraakt?

Sluit zelf je hypotheek af zonder adviseur

Je hypotheek afsluiten zonder hypotheekadviseur: dat scheelt een hoop geld

16 oktober 2018

Aan een hypotheekadviseur adviseur ben je ongeveer €1.500 tot €3.000 kwijt, terwijl je bij Moneyou zelf je hypotheek kunt afsluiten voor €325. Hoe werkt dat precies?

Zelf een hypotheek afsluiten: bereid je voor de Kennis- en Ervaringstoets

Zelf een hypotheek afsluiten: bereid je voor op de Kennis- en Ervaringstoets

9 oktober 2018

Een belangrijk onderdeel van het zelf afsluiten van je hypotheek is het maken van de Kennis- en Ervaringstoets. Wat houdt dat precies in? En hoe bereid je je voor?

Tips voor overbieden op een koophuis

7 tips voor het overbieden op een koophuis

4 oktober 2018

De woningmarkt is verhit. Er staan relatief weinig huizen te koop, terwijl de vraag naar koophuizen wel hoog is. Daardoor ben je als huizenjager steeds vaker gedwongen om over te bieden. Maar hoe pak je dat aan?

Vind je droomhuis op de Open Huizen Dag

Je droomhuis vinden op de Open Huizen Dag: zo doe je dat

2 oktober 2018

6 oktober is het weer tijd voor de Open Huizen Dag. Tussen 11:00 en 15:00 kun je onbeperkt huizen bezichtigen. 4 uur lang de tijd dus om je droomhuis te vinden. Hoe pak je dat aan? Wij helpen je op weg.

Hypotheek en studieschuld

Hypotheek en studieschuld: hoe zit dat?

24 september 2018

Kun je een hypotheek afsluiten als je een studieschuld hebt? Moneyou vertelt het je.

Stel koopt een nieuwbouwhuis

De voordelen en nadelen van nieuwbouw

26 juli 2017

Je wilt een huis kopen. Maar ga je voor nieuwbouw of bestaande bouw? Die keuze is niet altijd even makkelijk. Kijk in ieder geval goed naar je wat je zelf wilt en wat er financieel mogelijk is.

Man en vrouw denken na over het kopen van een huis.

Kosten koper of vrij op naam: wat is het verschil?

6 juni 2017

Ben je op zoek naar een koopwoning? Dan is het je vast opgevallen dat achter de vraagprijs van een huis vaak k.k. staat, ofwel kosten koper. In sommige gevallen staat er v.o.n. (vrij op naam) achter de vraagprijs. Maar wat houden die termen eigenlijk in en wat is het verschil?

Man en vrouw willen het huis schilderen en kiezen kleuren uit.

Overwaarde op je huis; verhuizen, verbouwen of ervan genieten?

31 mei 2017

Je woning kan meer waard zijn dan de hypotheek die erop rust. Ook als je tussentijds hebt afgelost op je hypotheek, kan er sprake zijn van overwaarde. Maar waar moet je op letten als je overwaarde hebt?