Achtergrond en artikelen

Waar moet je op letten bij de taxatie van je huis?

Of je nu een woning wilt kopen, verkopen of verbouwen. Het is soms verstandig en vaak zelfs noodzakelijk om een taxatie uit te laten voeren. Bij een taxatie wordt de waarde van je woning bepaald. Wat de reden voor een taxatie ook is: het is belangrijk om te weten welke taxaties er zijn en waar je op moet letten als je een huis wilt laten taxeren. Als je je een beetje verdiept in de materie en weet wat je moet doen, kun je zelfs geld besparen.

“Mede op basis van de taxatie maakt de hypotheekverstrekker een keuze om wel of geen hypotheek aan je te verstrekken. ”

Lees verder

Lenen voor je bruiloft?

Gefeliciteerd! Je gaat trouwen. Deze onvergetelijke dag wil je samen vieren met familie, vrienden en kennissen. Daar hoort een mooi bruiloftsfeest bij. Het enige vervelende is dat een bruiloft vaak best wel duur is. Heb je een krap budget? Dan kun je wellicht een lening afsluiten om je bruiloft gedeeltelijk te financieren.

“Een gemiddelde bruiloft kost 15.000 euro. ”

Lees verder

De voordelen en nadelen van nieuwbouw

Je wilt een huis kopen. Maar ga je voor nieuwbouw of bestaande bouw? Die keuze is niet altijd even makkelijk. Kijk in ieder geval goed naar je wat je zelf wilt en wat er financieel mogelijk is. In deze blog gaan we dieper in op de voordelen en nadelen van een nieuwbouwhuis. En hoe je de hypotheek regelt en betaalt bij nieuwbouw.

“Voor de oplevering van je huis is het vaak nog mogelijk om de indeling en afbouw van het huis naar je smaak te veranderen.”

Lees verder

Sluiten

Inloggen