Achtergrond en artikelen

Wijzigingen regels hypotheken 2018

Wordt 2018 het jaar waarin je een nieuw huis gaat kopen? Per 1 januari zijn enkele regels omtrent hypotheken gewijzigd. Wij zetten drie belangrijke wijzigingen voor je op een rij.

“Het is in 2018 niet meer mogelijk om meer te lenen dan de waarde van je huis. Je hebt dus meer eigen geld nodig wanneer je een huis gaat kopen.”

Lees verder

…maar hoe lang moet ik de hypotheekrente vastzetten?

Wanneer je zelf een hypotheek afsluit moet je enkele keuzes maken. Een daarvan is de keuze voor je rentevaste periode. Bij een lage rentestand lijkt het aantrekkelijk om de rente voor langere tijd vast te zeten, maar is dat wel zo verstandig? Hieronder zetten we de voor- en nadelen voor je op een rij.

“Bij een lage rentestand lijkt het aantrekkelijk om de rente voor langere tijd vast te zeten, maar is dat wel zo verstandig?”

Lees verder

…maar wat is NHG precies?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, NHG staat voor Nationale Hypotheek Garantie. Dat is een hele mond vol maar het idee is heel simpel. NHG wordt verstrekt door de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW) en geeft extra zekerheid voor jou en voor de hypotheekverstrekker.

“NHG kan tijdelijk de betalingsverplichting overnemen”

Lees verder

Sluiten

Inloggen