Achtergrond en artikelen

Hypotheek en studieschuld: hoe zit dat?

Studeren kost een hoop geld en omdat je tijdens je studie natuurlijk ook een beetje wilt feesten, houd je aan deze prachtige tijd vaak een studieschuld over. Eenmaal afgestudeerd vind je waarschijnlijk snel een mooie baan en ontgroei je binnen de kortste keren je studentenkamer. Dan is het tijd voor de volgende stap: een eigen woning. Maar kun je een hypotheek afsluiten als je een studieschuld hebt?

“De studieschuld heeft alleen invloed op het bedrag dat je kunt lenen.”

Lees verder

Hypotheek afsluiten? Zo kies je een notaris

Hypotheek geregeld? Tijd voor de overdracht van de woning! Dit regel je bij een notaris. De notaris kan namelijk de ‘hypotheek passeren’ en ervoor zorgen dat jij de nieuwe eigenaar van het huis wordt. Wat doet een notaris precies, wat kost het en waar moet je op letten bij het kiezen van een notaris?

“De notaris regelt eerst dat je de eigenaar van de woning wordt.”

Lees verder

Onderzoek: zo gaan jongeren om met hun geld tijdens de zomer

Het vakantiegeld is binnen, de zon schijnt en het festivalseizoen is in volle gang. Het is weer zomer! Een superlekkere tijd, maar ook vaak duurder dan verwacht. Een goede aanleiding voor ons om te onderzoeken hoe jongeren omgaan met hun geld tijdens de zomer. Hoe houden ze grip op hun uitgaven met al die festivals en terrasjes? Wat doen ze met hun vakantiegeld? En sparen jongeren eigenlijk wel, en waarvoor dan? De highlights uit ons onderzoek lees je hier.

“80% van de jongeren zet hun vakantiegeld – of een deel daarvan - opzij.”

Lees verder

Sluiten

Inloggen