Achtergrond en artikelen

Zelf je hypotheek regelen: dit moet je weten

Een hypotheek afsluiten lastig? Bijna de helft van de huizenkopers denkt daar anders over, zo blijkt uit onderzoek van MoneYou. Daarin gaf 45% van de duizend respondenten aan het afsluiten van een hypotheek niet ingewikkeld te vinden. Waarom zou je het in dat geval niet helemaal zelf regelen? Dat scheelt je een hoop kosten. Maar hoe doe je dat? En welke keuzes maak je? Een aantal feiten en handige tips.

 

Lees hier het hele artikel

“Wat je allemaal precies moet weten en waar je op kunt letten bij het afsluiten van je hypotheek, hangt van je situatie af. ”

Kan je nog meer besparen op je hypotheek?

Veel mensen maakten goede voornemens voor dit nieuwe jaar. Deed jij dat ook? Eén van je goede voornemens kan zijn om minder geld uit te geven. Neem dan je hypotheek nog eens goed onder de loep en kijk of je deze kunt oversluiten. Wellicht begin je 2017 dan met lagere maandlasten. Want als je je hypotheek een paar jaar geleden hebt afgesloten, betaal je waarschijnlijk meer rente dan wanneer je nu een hypotheek afsluit. De hypotheekrente staat immers nog steeds historisch laag. Oversluiten kan dus lonen.

 

Lees hier het hele artikel

“Door de lage rente van de laatste jaren hebben veel huizenbezitters hun hypotheek overgesloten.”

Hypotheek met een hoge rente? Zo profiteer jij van de lage rentestand

De hypotheekrente is al een tijdje ongekend laag. Ideaal voor iedereen die een nieuwe hypotheek afsluit. Maar ook met je bestaande hypotheek kun je profiteren van die lage rente. Veel financiële dienstverleners bieden de mogelijkheid om tussentijds de rente te verlagen. Een van die aanbieders is MoneYou. Heb je een hypotheek met een hogere rente dan de actuele rente? Bekijk dan wat voor jou de mogelijkheden zijn!

Lees hier het hele artikel

“Ook met een bestaande hypotheek kun je profiteren van de lage hypotheekrente.”

Sluiten

Inloggen