Sparen begint met besparen

De meeste mensen sparen voor iets specifieks. Bijvoorbeeld om hun bucketlijst af te kunnen werken: neem nou een rondreis door de VS, het lopen van de marathon van Berlijn en een festival. Al met al kost dat veel geld. Om sneller meer geld te kunnen sparen, kan je beginnen met besparen. En met deze handige tips gaat dat zeker lukken.

“Houd meer geld over om te sparen en meer tijd om te dagdromen over je rondreis.”

Efficiënt boodschappen doen

Bespaar geld door kritisch te kijken naar je dagelijkse en wekelijkse boodschappen. Shampoo, waspoeder en deodorant zijn vaak in de aanbieding. Maak daar gebruik van door extra in te slaan. Of kijk eens of een andere supermarkt deze in de aanbieding heeft. Dit zijn typisch producten die je, als je het goed doet, nooit voor de volle prijs hoeft te kopen.

Daarnaast kan je ook je menu aanpassen op de aanbiedingen. Zo bespaar je niet alleen veel geld, maar probeer je waarschijnlijk ook veel nieuwe gerechten. Of bezoek eens een goedkopere supermarkt.

Voorkom verspilling

Heb je eten over na het avondeten? Gooi het dan niet weg, maar bewaar het voor de volgende dag. Bijkomend voordeel: je hoeft niet te koken. Zo houd je meer geld over om te sparen en meer tijd om te dagdromen over je rondreis.

Dubbel verzekerd

Je kunt ook besparen op je vaste maandelijkse kosten. Kijk bijvoorbeeld naar je verzekeringen. Je kan hier op lange termijn veel geld mee besparen. Controleer als eerste of je niet dubbel verzekerd bent. Zo kun je bijvoorbeeld dubbel verzekerd zijn voor medische kosten in het buitenland. Dit kan voorkomen als zowel je reisverzekering als zorgverzekeraar beide de medische kosten vergoeden. Is dit bij jou het geval? Haal de dekking er dan bij één van de verzekeringen af en bespaar direct.

Bespaar op je verzekering

Soms kun je ook besparen door over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. Vergelijk hiervoor de maandelijkse premies op vergelijkingssites. Wat ook kan helpen is om je verzekeringen te bundelen. Als je meerdere verzekeringen bij dezelfde verzekeraar afsluit, krijg je vaak extra korting op je maandpremie. Zo kun je tientallen euro’s per maand besparen. Dat is mooi meegenomen, toch?

Heb je alles onder de loep genomen?

Heb je al gekeken naar je energierekening? Vaak krijg je een welkomstkorting als je overstapt naar een andere energieleverancier. Soms kun je wel 200 tot 300 euro per jaar besparen op je energierekening.

Met deze handige tips houd je iedere maand geld over en dat kan je gebruiken om één voor één de activiteiten van je bucketlijst af te strepen.

Meer over sparen bij Moneyou

Terug naar het overzicht

Sluiten

Inloggen