Hoe werkt een doorlopend krediet precies?

Je hebt nu te weinig geld om een behoorlijke uitgave te doen. Of je wilt genoeg achter de hand hebben voor een onverwachte uitgave. Wat kun je dan het beste doen? Een doorlopend krediet afsluiten is misschien een goede optie. Maar hoe werkt een doorlopend krediet precies?

“Bij een doorlopend krediet mag je geld opnemen en kosteloos extra aflossen wanneer je wilt.”

Wat is een doorlopend krediet?

Een lening die je maandelijks aflost en zo binnen een aantal jaar terugbetaalt. Bij een doorlopend krediet sluit je een kredietlimiet af. De kredietlimiet is het totale bedrag dat je kunt lenen. Binnen deze limiet kun je tussentijds geld opnemen wanneer je het nodig hebt. Heb je een deel van de lening afgelost? Dan kun je dit geld later opnieuw opnemen. Over het doorlopend krediet betaal je een variabele rente. Dat betekent dat de rente maandelijks kan stijgen of dalen.

Wat zijn de voordelen van een doorlopend krediet?

Een doorlopend krediet biedt veel flexibiliteit. Zo mag je geld opnemen en kosteloos extra aflossen wanneer je wilt. En betaal je alleen rente over het bedrag dat je daadwerkelijk hebt opgenomen. Als je niet het gehele bedrag opneemt, houd je bovendien geld achter de hand voor onverwachte uitgaven. Daarnaast heeft een doorlopend krediet geen vaste einddatum. Dus als je de lening helemaal hebt afgelost, blijft je doorlopend krediet actief zodat je later weer geld kunt opnemen.

Hoe los ik een doorlopend krediet af?

Je betaalt maandelijks een vast bedrag om je lening af te lossen. Dit wordt de maandtermijn genoemd. Deze bestaat uit rente en aflossing en kun je zelf kiezen. De maandtermijn is meestal 1%, 1,5% of 2% van je kredietlimiet. Bij het doorlopend krediet van Moneyou kun je minimaal €5.000 en maximaal €50.000 lenen. Het is belangrijk om elke maand op tijd te betalen. Doe je dat niet, dan loop je een betalingsachterstand op.

Kan ik een doorlopend krediet afsluiten?

Vanaf 18 tot en met 59 jaar kun je een aanvraag doen voor een doorlopend krediet. Binnen vijf minuten weet je hoeveel je maximaal kunt lenen. Als je samenwoont of getrouwd bent, kun je de lening alleen samen aanvragen met je partner. Je kredietaanvraag wordt altijd getoetst bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Dit is een organisatie die de kredieten van alle consumenten registreert. Het BKR heeft als doel om schulden zoveel mogelijk te voorkomen. Het is belangrijk dat de lening die je aanvraagt, past bij je financiële situatie. Als je aanvraag is goedgekeurd, krijg je een offerte. Voldoe je niet aan de voorwaarden, dan krijg je daarover uitleg.

Wil je een doorlopend krediet afsluiten? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan.

 

Meer over lenen bij Moneyou

Terug naar het overzicht

Sluiten

Inloggen