Hoe maak je sparen leuk?

Sparen is verstandig. Maar misschien vind je het niet altijd even leuk. Maar hoe kan sparen leuker worden? Bijvoorbeeld als je spaart voor leuke dingen. Die wereldreis. Je huwelijksfeest. Of een superdeluxe dockingstation met woofer en speakers. Maar houd wel voldoende over voor de minder leuke doelen. Of maak die doelen gewoon leuker. Dat kan ook bij Moneyou.

“Je kunt voor je doelen verschillende spaarrekeningen openen. ”

Hoe sparen voor de fun?

Natuurlijk kun je sparen voor iets dat noodzakelijk is. Maar je kunt ook sparen voor iets dat je gewoon wil. Iets fijns. Iets leuks. Iets waarvoor je met veel plezier geld opzij zet. Denk aan die verre reis naar Thailand of Australië. Dat huwelijksfeest in Venetië. Of dat dockingstation. Elke keer dat je er geld voor opzij legt, droom je even weg. Ben je al een stukje op reis. Feest je al even. Of hoor je al die vette grooves. Dan is het helemaal leuk als je snel kunt zien hoever je al bent. Dat kun je als je een spaarrekening bij Moneyou opent.

Personaliseer met foto en afbeelding

Bij een spaarrekening van Moneyou kun je sparen voor een doel. Dit wil concreet zeggen dat je voor je doelen verschillende spaarrekeningen kunt openen. In totaal 5. Voor elk doel kun je vaststellen wat het eindbedrag is en hoe lang je erover wilt doen. Zo weet je precies hoeveel je elke maand moet sparen. Je kunt het zo instellen dat je elke maand een mailtje krijgt dat je eraan herinnert om geld te storten. Via je Sparen app en Persoonlijke Pagina kun je vervolgens in de gaten houden hoe ver je al bent. Dan zie je meteen het resultaat. Dat komt door de duidelijke grafiek, gekoppeld aan de naam en de foto die je aan elke doelspaarrekening hebt gekoppeld. Bijvoorbeeld een foto van Thailand en de naam ‘Sawaddie ka’ (‘Hallo’ in het Thais).

Ook voor andere, meer serieuze doelen

Ook voor de andere, meer serieuze doelen kun je een eigen doelspaarrekening aanmaken. Bijvoorbeeld voor een financiële buffer, die handig kan zijn als er iets in je huis kapot gaat. Voor het onderhoud van je huis. Of voor je kinderen. Hoe lief ze ook zijn, ze kosten veel geld. Je kunt ook sparen voor je eigen toekomst, zodat je nog wat meer geld hebt als je met pensioen gaat. Of voor je auto, die over een tijdje ook weer aan vervanging toe is.

Maak alle doelen leuk

Waar je ook voor spaart, je kunt de rekening een leuke naam geven, gecombineerd met een grappig plaatje. Zet bijvoorbeeld bij de spaarrekening voor je buffer een foto van een handwas, met als naam ‘Of toch maar een machine?’. Bij de rekening voor je pensioen een foto van een strand en de tekst ‘Ibiza 2020’. En bij de rekening voor je auto een afbeelding van je droomauto en de tekst ‘De nieuwe Max’. Elke keer dat je op je Sparen app of Persoonlijke Pagina kijkt naar hoe de rekeningen ervoor staan, verschijnt er automatisch een glimlach op je gezicht. Zo worden die andere doelen toch leuk.

 

Meer over sparen bij Moneyou

Terug naar het overzicht

Sluiten

Inloggen