Geld lenen voor je bruiloft

Gefeliciteerd! Je gaat trouwen. Deze onvergetelijke dag wil je samen vieren met familie, vrienden en kennissen. Daar hoort een mooi bruiloftsfeest bij. Het enige vervelende is dat een bruiloft vaak best wel duur is. Heb je een krap budget? Dan kun je wellicht een lening afsluiten om je bruiloft gedeeltelijk te financieren.

“Een gemiddelde bruiloft kost 15.000 euro. ”

Waarom zou ik lenen voor mijn bruiloft?

Stel dat je een bruiloft wilt zonder al te veel concessies te doen. De locatie, kleding, taart en muziek, alles moet tiptop in orde zijn. Bovendien wil je niet te veel schrappen in de gastenlijst. Je hebt echter onvoldoende budget om je ‘ideale’ bruiloft te regelen. Overweeg dan om een doorlopend krediet te nemen. Een gemiddelde bruiloft kost 15.000 euro. Niet iedereen heeft dat direct op de plank liggen. Het is dus geen gekke gedachte om een deel bij te lenen voor één van de mooiste dagen van je leven.

Leen alleen wanneer je het nodig hebt

Een doorlopend krediet kan handig zijn om je bruiloft te financieren. Je hebt je maximale budget bepaald, maar toch kan het voorkomen dat je bruiloft duurder uitvalt dan verwacht. Bij een doorlopend krediet kun je ervoor kiezen je afgeloste bedragen weer opnieuw op te nemen. Besteed je juist minder dan verwacht, dan kun je kosteloos extra aflossen. Dit biedt je veel flexibiliteit om je bruiloft te betalen.

Een doorlopend krediet los je overigens maandelijks af en betaal je binnen een aantal jaar terug. Bij Moneyou kun je minimaal 5.000 en tot maximaal 50.000 euro lenen, waarbij je alleen rente betaalt over het opgenomen bedrag.

Bespaar en je hoeft minder te lenen

Hoe en waar kun je op besparen? Maak een prioriteitenlijst voor je bruiloft. Welke wensen vind je erg belangrijk en welke minder? De minder belangrijke wensen kun je wellicht schrappen of wellicht op besparen. Overigens kun je ook flink besparen op de belangrijke wensen zonder dat je ze hoeft te schrappen. Vergelijk bijvoorbeeld de gewenste locaties met elkaar. De prijzen kunnen soms erg van elkaar verschillen. Op het moment dat je met de verantwoordelijken praat over de tarieven is er vaak nog ruimte om te onderhandelen. Maak hier gebruik van. Vaak bespaar je ook geld als je extra diensten afneemt op de locatie zoals de muziek, bruidstaart of decoratie. Ook hoef je meestal niet voor de locatie te betalen als je een diner afneemt vanaf een bepaald aantal gasten.

Tip van de dag

Misschien afgezaagd, maar wel effectief. Zet een envelopje op de uitnodigingskaart als cadeautip. Dan kun je ervan uitgaan dat je geld ontvangt van je gasten. Zo voorkom je dat je van iedereen producten krijgt die je toch nooit gaat gebruiken zoals bijvoorbeeld meerdere peper- en zoutstellen. Bovendien kun je met het geld alvast een deel van je bruiloft terugbetalen.

Meer over lenen bij Moneyou

Terug naar het overzicht

Sluiten

Inloggen