Sparen voor je kind: spaardoel nummer 1

Als je kinderen hebt, wil je dat ze goed terechtkomen als ze ‘uitvliegen’. Veel mensen zetten daar geld voor op een aparte spaarrekening. Want kinderen zijn nu eenmaal niet goedkoop. Een lidmaatschap van een sportclub bijvoorbeeld is kostbaar. En voor een bijdrage in de studiekosten wil je graag nog wat meer geld achter de hand hebben. Sparen voor de toekomst van je kinderen, is natuurlijk een hartstikke leuke manier van sparen. Hoe haal je daar het meeste uit?

“Het geeft een rustig gevoel als je financieel goed voorbereid bent op de toekomst van je kind. ”

Sparen voor een studie

Veel ouders zetten geld opzij voor hun kind. Jij ook? De vraag is natuurlijk: waarmee wil je je kind straks een financieel zetje in de rug geven? Bijdragen in de studiekosten staat bij de meeste mensen bovenaan het lijstje met spaardoelen voor hun kinderen. De tijd dat ze gaan studeren is de fase waarin ze echt zelfstandig worden en gaan merken dat het leven best veel geld kost. Kamerhuur, collegegeld, boeken, boodschappen, uitgaan, sporten. Dat kost alles bij elkaar een flinke duit. Dan is het fijn als ze daar zo weinig mogelijk voor hoeven lenen. Bovendien is het lastig in te schatten wat studeren in de toekomst kost. Het geeft een gerust gevoel als je daar financieel goed op voorbereid bent.

Korte termijn

Ook voor kosten die minder ver in de toekomst liggen, is wat extra spaargeld voor je kinderen erg handig. Bijvoorbeeld voor het behalen van het rijbewijs, een leuke vakantie, nieuwe kleding bij de start van het schooljaar of voor het lidmaatschap van een sportclub. Of misschien een speciale verrassing bij een goed rapport. Als ouder wil je ze daar graag bij helpen. Voor alle doelen geldt: hoe eerder je start met sparen, hoe meer je ze ‘straks’ te bieden hebt.

Zet meevallertjes opzij

Om het spaargeld voor je kind af en toe een ‘boost’ te geven, kun je tussendoor ook een groter bedrag op je spaarrekening zetten. Financiële meevallers kun je daar prima voor gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een (deel van je) vakantiegeld, een erfenis, een zakcentje van opa en oma. En wat dacht je van de kinderbijslag? Al zet je hiervan steeds maar een klein beetje opzij; voor de langere termijn schiet dat lekker op!

Doelsparen

Om een leuk bedrag voor je kinderen te sparen is Doelsparen van Moneyou een leuke en veilige manier van sparen. Heb je al een spaarrekening bij Moneyou? Dan kun je via de app direct één of meer Doelspaarrekening(en) voor je kind(eren) openen. Geef die rekening een naam en voeg een leuke foto toe. Misschien een portretje van nu ze nog zo schattig zijn. Ook het doelbedrag kun je instellen. Vervolgens stort je elke maand geld op de rekening en zo spaar je eenvoudig je doelbedrag bij elkaar. Op je persoonlijke pagina heb je altijd en overal overzicht. Want het is natuurlijk leuk om te zien hoe veel geld je al gespaard hebt. En ben je vergeten om een bijdrage te storten? Dan krijg je vanzelf een berichtje. Zo makkelijk en leuk is Doelsparen.

 

Lees hier meer over Sparen bij Moneyou

Terug naar het overzicht

Sluiten

Inloggen