Stap voor stap je hypotheek oversluiten

Nu de rente laag staat, is dit misschien het moment om je hypotheek over te sluiten naar Moneyou. Zo profiteer je niet alleen van een scherpe rente, maar bespaar je ook op advies- en bemiddelingskosten. Maar hoe sluit je zelf je hypotheek over? Met dit stappenplan wordt dat een stuk eenvoudiger.

“Oversluiten kan interessant zijn als de rente gunstig voor je is”

1. Bekijk of oversluiten interessant voor je is

Overweeg je om over te sluiten? Oversluiten naar Moneyou kan interessant zijn als de rente gunstig voor je is. Dit is bijvoorbeeld het geval als je huidige rente lager is dan de rente van je huidige hypotheek. Maar ook als je verwacht dat de hypotheekrente gaat stijgen en je de rente voor een langere periode wilt vastzetten. Een andere reden om over te sluiten kan het verbouwen van je huis zijn. Je hoeft dan geen extra lening af te sluiten, maar kunt de verbouwing meefinancieren in de nieuwe hypotheek.

Overigens is oversluiten niet altijd mogelijk. Dat kan bijvoorbeeld komen omdat je inkomen veranderd is. Of omdat de regels voor hypotheken in de tussentijd veranderd zijn.

2. Bepaal de kosten bij oversluiten

Als je de hypotheek oversluit voordat je huidige rentevastperiode is afgelopen, moet je vaak een vergoeding betalen. Ook wel boeterente genoemd. Hoe hoog deze vergoeding is, kun je opvragen bij je huidige hypotheekverstrekker.

3. Bereken wat oversluiten je kan opleveren

Weet je wat je aan vergoedingen en kosten kwijt bent? Dan kun je berekenen wat oversluiten je uiteindelijk oplevert. Zet daarvoor het rentevoordeel dat je behaalt af tegen het bedrag van de vergoedingen en kosten. Zo zie je wat het oversluiten oplevert. En in hoeveel maanden je de oversluitkosten hebt terugverdiend.

4. Vraag een hypotheek aan bij Moneyou

Wegen de baten van oversluiten op tegen de kosten? Dan kun je je bij Moneyou je nieuwe hypotheek aanvragen. Dit betekent onder andere dat je zelf de hypotheek aanvraagt en de benodigde stukken aanlevert. Lastig? Met het stappenplan Hypotheek aanvragen en afsluiten leiden we je door het hele proces.

5. Maak een afspraak met de notaris

Als je hypotheekaanvraag is goedgekeurd, kun je een afspraak maken met de notaris. Hij zorgt ervoor dat de nieuwe hypotheek de oude aflost. Nadat je bij de notaris je handtekening hebt gezet, is je nieuwe hypotheek rond. Vanaf dat moment profiteer je van een scherpe rente. Wat wil je nog meer? Wil je zelf je hypotheek oversluiten?

Terug naar het overzicht

Sluiten

Inloggen