…maar wat is NHG precies?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, NHG staat voor Nationale Hypotheek Garantie. Dat is een hele mond vol maar het idee is heel simpel. NHG wordt verstrekt door de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW) en geeft extra zekerheid voor jou en voor de hypotheekverstrekker.

“NHG kan tijdelijk de betalingsverplichting overnemen”

Wat is NHG precies

Vangnet voor onvoorziene omstandigheden

Een hypotheek sluit je voor een lange periode af. Daarom wordt er goed naar je financiële situatie gekeken. Het kan echter voorkomen dat je situatie in de tussentijd verandert. Denk bijvoorbeeld aan arbeidsongeschiktheid, echtscheiding of werkloosheid. Wanneer je een hypotheek met NHG hebt, kun je rekenen op een vangnet gedurende deze periode. NHG kan tijdelijk de betalingsverplichting overnemen en gaat samen met jou op zoek naar een oplossing zodat jij weer zelf de maandlasten kunt betalen. Leidt de ontstane situatie toch tot verkoop van de woning dan kan de restschuld door NHG worden kwijtgescholden.

Lagere premie & rente

Bij een hypotheek met NHG is het risico voor de hypotheekverstrekker een stuk lager en in ruil daarvoor krijg je vaak een korting op de rente en profiteer je van lagere maandlasten. Er zijn overigens wel kosten verbonden aan het afsluiten van de NHG. Je betaalt eenmalig 0,9% over het totale hypotheekbedrag. Dit bedrag is aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. De afweging die die je kunt maken is of de lagere rente opweegt tegen deze kosten.

Voorwaarden NHG

NHG geeft extra zekerheid. Daarom zijn er enkele voorwaarden waar je hypotheek aan moet voldoen. Een belangrijke voorwaarde is de kostengrens. Dat houdt in dat het aankoopbedrag van je woning maximaal € 290.000,- mag zijn. Kijk op de website van NHG voor meer informatie over de Nationale Hypotheek Garantie.

Moneyou hypotheek met NHG

Ook bij Moneyou kun je een hypotheek met NHG afsluiten. Check of je aan alle voorwaarden voldoet en sluit zelf je hypotheek online af.

Meer informatie over Moneyou Hypotheek met NHG

Terug naar het overzicht

Sluiten

Inloggen