Achtergrond en artikelen

Hoe werkt een bouwdepot in je hypotheek?

Een nieuwe badkamer of keuken staat al gauw op je verlanglijstje als je een andere woning koopt. Maar ook het plaatsen van een dakkapel of het aanleggen van nieuwe elektrische bedrading in het huis loopt snel behoorlijk in de papieren. Dat geld heb je meestal niet zomaar achter de hand. Dan biedt een bouwdepot in de nieuwe hypotheek uitkomst. Vanuit dit bouwdepot betaal je de verbouwingskosten van je nieuwe woning. Maar hoe werkt dit precies?

“Je kunt een bouwdepot krijgen voor zaken die ervoor zorgen dan je huis meer waard wordt, zoals een uitbouw of dakkapel”

Lees verder

Doelsparen: ouderwetse spaarpotjes in een nieuw jasje

Je spaart voor een nieuwe keuken, of om eindelijk die lang gekoesterde verre reis te maken. Of een ander doel. Sparen voor een doel gaat vaak net iets makkelijker als je dat doel goed voor ogen houdt. Daarom heeft Moneyou Doelsparen. Met Doelsparen kun je meerdere spaarrekeningen naast elkaar hebben met elk een eigen spaardoel. En je hebt altijd in één oogopslag overzicht in al je spaardoelen.

“Als je spaart voor een doel levert dat net iets makkelijker het bedrag op dat je voor ogen hebt. ”

Lees verder

Lage spaarrente: hoe komt dat en wat kan ik ermee?

Banken bieden allerlei soorten spaarrekeningen. Er is een ruime keuze dus. Maar toch ook eigenlijk ook weer niet, want de rente op al die spaarrekeningen is ongekend laag. Dat is in heel Europa zo. Dus ook bij Moneyou. Wat is de reden daarvan? En wat betekent dat voor je financiën? Is het nog wel zo slim om te sparen? Of is het slimmer om je geld te investeren?

“De Europese Centrale Bank heeft de rente op nul procent gezet, hierdoor kunnen banken kosteloos geld lenen bij de Europese Centrale Bank”

Lees verder

Sluiten

Inloggen