Achtergrond en artikelen

Hypotheek met een hoge rente? Zo profiteer jij van de lage rentestand

De hypotheekrente is al een tijdje ongekend laag. Ideaal voor iedereen die een nieuwe hypotheek afsluit. Maar ook met je bestaande hypotheek kun je profiteren van die lage rente. Veel financiële dienstverleners bieden de mogelijkheid om tussentijds de rente te verlagen. Een van die aanbieders is Moneyou. Heb je een hypotheek met een hogere rente dan de actuele rente? Bekijk dan wat voor jou de mogelijkheden zijn!

“Ook met een bestaande hypotheek kun je profiteren van de lage hypotheekrente.”

Lees verder

Wat doe jij met je 13e maand?

Veel mensen kijken aan het einde van het jaar uit naar hun dertiende maand. Dit extraatje komt in de dure decembermaand vaak goed van pas. Heb je ook een dertiende maand ontvangen en weet je al wat je ermee gaat doen? Eindelijk die nieuwe bank kopen, of toch maar op een spaarrekening zetten? Een lastige keuze. Maar als je het op je betaalrekening laat staan, weet je bijna zeker dat het geld op is voordat je er erg in hebt.

“De rentepercentages voor hypotheken en leningen liggen hoger dan voor sparen, dus eigenlijk levert het geld meer op als je je schuld (gedeeltelijk) aflost, dan wanneer je spaart.”

Lees verder

Hypotheek met tijdelijk of flexibel contract?

Met een vast arbeidscontract was het meestal wel mogelijk om een hypotheek af te sluiten. Nu is er een duidelijke trend waarneembaar van een dalend aantal mensen met een vast contract en een toenemend aantal flexwerkers. Kan dit groeiend aantal flexwerkers wel een hypotheek krijgen? En zo ja, onder welke voorwaarden? Bij Moneyou bijvoorbeeld is een vast contract niet meer noodzakelijk voor het afsluiten van een hypotheek.

“Een vast contract is geen voorwaarde meer om een hypotheek af te kunnen sluiten.”

 

Lees verder

Sluiten

Inloggen