Achtergrond en artikelen

Wanneer kies je een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie?

Heb je plannen om een huis te kopen? Dan kun je ervoor kiezen om een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) af te sluiten. Maar waar moet je dan op letten? Met NHG krijg je bijvoorbeeld korting op de rente, maar daarnaast betaal je ook een afsluitprovisie. Lees hieronder wat een hypotheek met NHG verder inhoudt en of die bij je past.

“Een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie kan je behoeden voor toekomstige financiële problemen”

Lees verder

Zelf je hypotheek regelen: dit moet je weten

Een hypotheek afsluiten lastig? Bijna de helft van de huizenkopers denkt daar anders over, zo blijkt uit onderzoek van Moneyou. Daarin gaf 45% van de duizend respondenten aan het afsluiten van een hypotheek niet ingewikkeld te vinden. Waarom zou je het in dat geval niet helemaal zelf regelen? Dat scheelt je een hoop kosten. Maar hoe doe je dat? En welke keuzes maak je? Een aantal feiten en handige tips.

“Wat je allemaal precies moet weten en waar je op kunt letten bij het afsluiten van je hypotheek, hangt van je situatie af. ”

Lees verder

Kan je nog meer besparen op je hypotheek?

Veel mensen maakten goede voornemens voor dit nieuwe jaar. Deed jij dat ook? Eén van je goede voornemens kan zijn om minder geld uit te geven. Neem dan je hypotheek nog eens goed onder de loep en kijk of je deze kunt oversluiten. Wellicht begin je 2017 dan met lagere maandlasten. Want als je je hypotheek een paar jaar geleden hebt afgesloten, betaal je waarschijnlijk meer rente dan wanneer je nu een hypotheek afsluit. De hypotheekrente staat immers nog steeds historisch laag. Oversluiten kan dus lonen.

“Door de lage rente van de laatste jaren hebben veel huizenbezitters hun hypotheek overgesloten.”

Lees verder

Sluiten

Inloggen