Achtergrond en artikelen

Vijf tips om slim te sparen

Wat kun je het beste doen met je geld nu de spaarrente zo laag is? In een oude sok onder je matras bewaren is erg riskant. Het investeren in een huis is een goede optie, want met de huidige lage hypotheekrente is het aantrekkelijk om een hypotheek af te sluiten. Maar niet iedereen wil huiseigenaar worden. Wat doe je dan met je geld? En hoe laat je je spaargeld groeien als je er bijna geen rente op krijgt? Daarom deze sparen tips.

“Als je beter inzicht hebt in waar je je geld aan uitgeeft, heb je ook beter in beeld op welke uitgaven je eenvoudig kunt besparen.”

Lees verder

Je eerste huis kopen: nu doen?

De hypotheekrente is laag, de huizenmarkt trekt weer aan… ‘ Hét moment om een woning te kopen’ hoor je ongetwijfeld om je heen. Logisch dus dat je daar als starter over nadenkt. Als je het nog niet helemaal zeker weet, is het handig om te weten wat je in je beslissing kunt meenemen. Hoe gaat bijvoorbeeld je financiële plaatje eruitzien? En welke voor- en nadelen zitten er aan het kopen van een woning?

“Wil je (ooit) een carrièreswitch maken? Heb je reisplannen? En hoe lang wil je in het huis blijven wonen? Dit soort dingen hebben invloed op je inkomsten- en uitgavenpatroon en het kostenplaatje. ”

Lees verder

Op zoek naar de beste spaarrente? Kies voor zekerheid

Sparen: levert me dat nog wel wat op? Die vraag zul je jezelf momenteel ongetwijfeld wel eens stellen. De spaarrentes zijn vandaag de dag inderdaad niet om over naar huis te schrijven. Maar als je slim omgaat met je geld, kan sparen je zeker nog wat opleveren. Maar dat draait niet meer zozeer om de zoektocht naar de hoogste spaarrente. Hoe spaar je slim?

“Kies je voor een deposito, dan ben je sowieso zeker van de rente voor de tijd dat je je geld vast hebt staan”

Lees verder

Sluiten

Inloggen