Achtergrond en artikelen

…maar hoe lang moet ik de hypotheekrente vastzetten?

Wanneer je zelf een hypotheek afsluit moet je enkele keuzes maken. Een daarvan is de keuze voor je rentevaste periode. Bij een lage rentestand lijkt het aantrekkelijk om de rente voor langere tijd vast te zeten, maar is dat wel zo verstandig? Hieronder zetten we de voor- en nadelen voor je op een rij.

“Bij een lage rentestand lijkt het aantrekkelijk om de rente voor langere tijd vast te zeten, maar is dat wel zo verstandig?”

Lees verder

…maar hoe kies ik mijn hypotheekvorm?

Een van de beslissingen bij het afsluiten van een hypotheek is de keuze voor een hypotheekvorm. Er zijn momenteel drie verschillende hypotheekvormen: lineair, annuïtair en aflossingsvrij. Dat lijkt ingewikkelder dan het is. Het verschil tussen deze drie is de wijze waarop je de lening terugbetaalt. Hieronder beschrijven we kort de drie hypotheekvormen.

“Bij Moneyou houden we het simpel. Je kunt kiezen uit twee hypotheekvormen: annuïtair en aflossingsvrij.”

Lees verder

Open Huizen Dag: tien zoektips voor een succesvollere dag

Op 30 september 2017 is het weer Open Huizen Dag. Die dag stellen duizenden bewoners in het hele land hun te koop staande woningen open voor publiek. Ben je op zoek naar een leuke woning? Dan is dit een mooie gelegenheid om een aantal woningen geheel vrijblijvend en in je eigen tempo te bekijken. Maar hoe maak je een goede selectie uit al dat huizenaanbod? Moneyou geeft je tien tips om je te helpen je ideale woning te vinden.

“Wees kritisch in je selectie van huizen en bekijk niet te veel huizen op een dag.”

Lees verder

Sluiten

Inloggen