Achtergrond en artikelen

…maar hoe lang moet ik de hypotheekrente vastzetten?

Wanneer je zelf een hypotheek afsluit moet je enkele keuzes maken. Een daarvan is de keuze voor je rentevaste periode. Bij een lage rentestand lijkt het aantrekkelijk om de rente voor langere tijd vast te zeten, maar is dat wel zo verstandig? Hieronder zetten we de voor- en nadelen voor je op een rij.

“Bij een lage rentestand lijkt het aantrekkelijk om de rente voor langere tijd vast te zeten, maar is dat wel zo verstandig?”

Lees verder

…maar wat is NHG precies?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, NHG staat voor Nationale Hypotheek Garantie. Dat is een hele mond vol maar het idee is heel simpel. NHG wordt verstrekt door de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW) en geeft extra zekerheid voor jou en voor de hypotheekverstrekker.

“NHG kan tijdelijk de betalingsverplichting overnemen”

Lees verder

…maar hoe kies ik mijn hypotheekvorm?

Een van de beslissingen bij het afsluiten van een hypotheek is de keuze voor een hypotheekvorm. Er zijn momenteel drie verschillende hypotheekvormen: lineair, annuïtair en aflossingsvrij. Dat lijkt ingewikkelder dan het is. Het verschil tussen deze drie is de wijze waarop je de lening terugbetaalt. Hieronder beschrijven we kort de drie hypotheekvormen.

“Bij Moneyou houden we het simpel. Je kunt kiezen uit twee hypotheekvormen: annuïtair en aflossingsvrij.”

Lees verder

Sluiten

Inloggen