Achtergrond en artikelen

Waar moet je op letten bij de taxatie van je huis?

Of je nu een woning wilt kopen, verkopen of verbouwen. Het is soms verstandig en vaak zelfs noodzakelijk om een taxatie uit te laten voeren. Bij een taxatie wordt de waarde van je woning bepaald. Wat de reden voor een taxatie ook is: het is belangrijk om te weten welke taxaties er zijn en waar je op moet letten als je een huis wilt laten taxeren. Als je je een beetje verdiept in de materie en weet wat je moet doen, kun je zelfs geld besparen.

“Mede op basis van de taxatie maakt de hypotheekverstrekker een keuze om wel of geen hypotheek aan je te verstrekken. ”

Lees verder

Geld lenen voor je bruiloft

Gefeliciteerd! Je gaat trouwen. Deze onvergetelijke dag wil je samen vieren met familie, vrienden en kennissen. Daar hoort een mooi bruiloftsfeest bij. Het enige vervelende is dat een bruiloft vaak best wel duur is. Heb je een krap budget? Dan kun je wellicht een lening afsluiten om je bruiloft gedeeltelijk te financieren.

“Een gemiddelde bruiloft kost 15.000 euro. ”

Lees verder

Waar kun je nog een starterswoning kopen?

De woningmarkt in Nederland is volop in beweging. Mede door de lage hypotheekrente willen veel mensen nu een huis kopen. Het gevolg is dat het woningaanbod daalt en de huizenprijzen stijgen.
Hierdoor is het als starter lastig om een betaalbare woning te vinden. Vooral in de grote steden, maar er zijn gelukkig mooie alternatieve locaties. Waar kun je nog wel een starterswoning kopen? En wat kun je zelf doen om toch een hypotheek te krijgen? We geven een aantal tips.

“Volgens het Kadaster kost een starterswoning landelijk gemiddeld 200.000 euro. Maar de prijzen verschillen wel enorm per provincie en stad.”

Lees verder

Sluiten

Inloggen