Achtergrond en artikelen

Waar kun je nog een starterswoning kopen?

De woningmarkt in Nederland is volop in beweging. Mede door de lage hypotheekrente willen veel mensen nu een huis kopen. Het gevolg is dat het woningaanbod daalt en de huizenprijzen stijgen.
Hierdoor is het als starter lastig om een betaalbare woning te vinden. Vooral in de grote steden, maar er zijn gelukkig mooie alternatieve locaties. Waar kun je nog wel een starterswoning kopen? En wat kun je zelf doen om toch een hypotheek te krijgen? We geven een aantal tips.

“Volgens het Kadaster kost een starterswoning landelijk gemiddeld 200.000 euro. Maar de prijzen verschillen wel enorm per provincie en stad.”

Lees verder

4 tips om je doorlopend krediet af te lossen

Heb je een doorlopend krediet of ben je van plan om er één af te sluiten? Dan wil je natuurlijk financiële problemen voorkomen. Daarom geven je tips over het aflossen van je doorlopend krediet. Zo kun je met een gerust hart je geldzaken regelen.

“Een doorlopend krediet biedt veel flexibiliteit en dat kan in sommige situaties heel handig zijn.”

Lees verder

Meer geld voor leuke dingen door je inkomsten en uitgaven bij te houden

Je wilt sparen voor iets leuks of moois. Bijvoorbeeld voor een weekendje Londen, een reis door Thailand of dat mooie horloge dat je al heel lang graag zou willen hebben. Maar helaas… iedere keer dat je op je rekening kijkt valt het toch tegen hoeveel geld je overhoudt om te sparen. Daarom kan het een goed idee zijn je inkomsten en uitgaven bij te houden.

“Door overzicht te creëren kan je je eigen gedrag veranderen en minder geld uitgeven.”

Lees verder

Sluiten

Inloggen