Achtergrond en artikelen

Sparen begint met besparen

De meeste mensen sparen voor iets specifieks. Bijvoorbeeld om hun bucketlijst af te kunnen werken: neem nou een rondreis door de VS, het lopen van de marathon van Berlijn en een festival. Al met al kost dat veel geld. Om sneller meer geld te kunnen sparen, kan je beginnen met besparen. En met deze handige tips gaat dat zeker lukken.

“Houd meer geld over om te sparen en meer tijd om te dagdromen over je rondreis.”

Lees verder

Wat betekent een telefoon op afbetaling voor je hypotheekaanvraag?

Heb je onlangs een telefoonabonnement met de nieuwste smartphone aangeschaft? Dan heb je de wereld op de allermodernste manier overal binnen handbereik! Maar wist je dat dit sinds 1 mei gevolgen kan hebben voor je hypotheekaanvraag? We leggen je uit waarom.

“Een positieve BKR registratie kan in je voordeel werken, omdat deze als bewijs dient dat je een betrouwbare lener bent.”

Lees verder

Hoe besteed jij je vakantiegeld?

Eind mei kijken de meeste mensen reikhalzend uit naar hun loonstrookje. Het vakantiegeld wordt uitbetaald. Dat betekent voor velen even wat welkome financiële ruimte. Hoe ga je je vakantiegeld besteden? Aan een vakantie? Zet je het geld liever op een spaarrekening voor ‘later’, of als reservepotje voor ‘je weet maar nooit’. Misschien gun je jezelf nu liever wat luxe in de vorm van een mooi sieraad? En wie weet maakt het vakantiegeld de aanschaf van die langgekoesterde auto ineens heel aantrekkelijk. Eén ding is zeker: als je je vakantiegeld op je betaalrekening laat staan, is het op voordat je het in de gaten hebt.

“Het is een goed idee je vakantiegeld op een spaarrekening te zetten, anders heb je kans dat het tussen je dagelijkse uitgave "verdwijnt"”

Lees verder

Sluiten

Inloggen