Achtergrond en artikelen

Wat betekent een telefoon op afbetaling voor je hypotheekaanvraag?

Heb je onlangs een telefoonabonnement met de nieuwste smartphone aangeschaft? Dan heb je de wereld op de allermodernste manier overal binnen handbereik! Maar wist je dat dit sinds 1 mei gevolgen kan hebben voor je hypotheekaanvraag? We leggen je uit waarom.

“Een positieve BKR registratie kan in je voordeel werken, omdat deze als bewijs dient dat je een betrouwbare lener bent.”

Lees verder

Hoe besteed jij je vakantiegeld?

Eind mei kijken de meeste mensen reikhalzend uit naar hun loonstrookje. Het vakantiegeld wordt uitbetaald. Dat betekent voor velen even wat welkome financiële ruimte. Hoe ga je je vakantiegeld besteden? Aan een vakantie? Zet je het geld liever op een spaarrekening voor ‘later’, of als reservepotje voor ‘je weet maar nooit’. Misschien gun je jezelf nu liever wat luxe in de vorm van een mooi sieraad? En wie weet maakt het vakantiegeld de aanschaf van die langgekoesterde auto ineens heel aantrekkelijk. Eén ding is zeker: als je je vakantiegeld op je betaalrekening laat staan, is het op voordat je het in de gaten hebt.

“Het is een goed idee je vakantiegeld op een spaarrekening te zetten, anders heb je kans dat het tussen je dagelijkse uitgave "verdwijnt"”

Lees verder

Sparen voor je kind

Veel ouders sparen voor hun kinderen. Jouw ouders hebben het misschien ook wel voor jou gedaan. Tegenwoordig spaart 77% van alle ouders voor hun kinderen. Jij nog niet? Wij vertellen je waarom het handig is om voor je kind te sparen.

“Je weet nooit zeker wat je kinderen later gaan doen en hoe veel geld je later gaat verdienen”

Lees verder

Sluiten

Inloggen