Achtergrond en artikelen

Stap voor stap je hypotheek oversluiten

Nu de rente laag staat, is dit misschien het moment om je hypotheek over te sluiten naar Moneyou. Zo profiteer je niet alleen van een scherpe rente, maar bespaar je ook op advies- en bemiddelingskosten. Maar hoe sluit je zelf je hypotheek over? Met dit stappenplan wordt dat een stuk eenvoudiger.

“Oversluiten kan interessant zijn als de rente gunstig voor je is”

Lees verder

Wat kost een kind eigenlijk?

Kinderen kunnen een verrijking van je leven zijn. Maar hoe lief en leuk ze ook zijn, een kind kost veel geld. En daar moet je toch echt rekening mee houden, wil je niet in de problemen komen. Of zij, wat nog erger zou zijn. Maar wat kost een kind nou eigenlijk?

“Hoeveel je uitgeeft aan een kind, is afhankelijk van hoeveel jij en je partner verdienen.”

Lees verder

Waarom heb je soms een bankgarantie nodig?

De verkoper heeft je bod op zijn woning geaccepteerd. Dat is geweldig nieuws en een fijn idee. Maar ook het begin van een spannende tijd. Nu kun je een hypotheek gaan aanvragen. Omdat de verkoper zekerheid wil over de verkoop van zijn huis, vraagt hij vaak om een waarborgsom, ofwel een aanbetaling. Gelukkig kun je voor het betalen van deze waarborgsom een bankgarantie regelen. Maar hoe doe je dat, en wat kost dat?

“Voor een bankgarantie sluit je een aparte overeenkomst af met de bank die daarmee garandeert dat de waarborgsom aan de verkoper wordt betaald.”

Lees verder

Sluiten

Inloggen