Achtergrond en artikelen

Wat zijn de kosten van het oversluiten van je hypotheek?

De hypotheekrente staat al enige tijd historisch laag. Dat is goed nieuws voor iedereen die een huis wil kopen. Maar heb je een aantal jaren geleden een hypotheek afgesloten en staat je rente voor langere tijd vast? Dan betaal je waarschijnlijk een hogere rente dan wanneer je de rente nu zou vastzetten. Het kan dan aantrekkelijk zijn om je hypotheek over te sluiten en zo te besparen op je hypotheeklasten. Maar aan je hypotheek oversluiten zijn ook kosten verbonden. Met welke kosten moet je rekening houden?

“Als de baten opwegen tegen de kosten, kan het je vele euro’s per maand opleveren. ”

Lees verder

Wat kun je maximaal lenen voor je nieuwe woning?

Dat je zelf kan zoeken naar een huis wist je waarschijnlijk al, maar wist je dat je ook zelf je hypotheek kan afsluiten? Voordat je dit doet, is het handig om te weten hoeveel je maximaal kunt lenen. Moneyou heeft hier een handige rekentool voor ontwikkeld. Met deze tool krijg je snel een indicatie van wat je maximale hypotheek bedrag is, hoeveel je maandlasten worden en hoeveel eigen geld er nodig is. Het enige wat je hoeft te doen, is enkele gegevens in te vullen. Welke gegevens dat precies zijn en waarom die gevraagd worden leggen we in dit artikel uit.

“Zo wordt er gekeken naar je inkomen, leningen, de waarde van de woning en de rente”

Lees verder

Sparen voor je kind: spaardoel nummer 1

Als je kinderen hebt, wil je dat ze goed terechtkomen als ze ‘uitvliegen’. Veel mensen zetten daar geld voor op een aparte spaarrekening. Want kinderen zijn nu eenmaal niet goedkoop. Een lidmaatschap van een sportclub bijvoorbeeld is kostbaar. En voor een bijdrage in de studiekosten wil je graag nog wat meer geld achter de hand hebben. Sparen voor de toekomst van je kinderen, is natuurlijk een hartstikke leuke manier van sparen. Hoe haal je daar het meeste uit?

“Het geeft een rustig gevoel als je financieel goed voorbereid bent op de toekomst van je kind. ”

Lees verder

Sluiten

Inloggen