Achtergrond en artikelen

Wat kost een kind eigenlijk?

Kinderen kunnen een verrijking van je leven zijn. Maar hoe lief en leuk ze ook zijn, een kind kost veel geld. En daar moet je toch echt rekening mee houden, wil je niet in de problemen komen. Of zij, wat nog erger zou zijn. Maar wat kost een kind nou eigenlijk?

“Hoeveel je uitgeeft aan een kind, is afhankelijk van hoeveel jij en je partner verdienen.”

Lees verder

Waarom heb je soms een bankgarantie nodig?

De verkoper heeft je bod op zijn woning geaccepteerd. Dat is geweldig nieuws en een fijn idee. Maar ook het begin van een spannende tijd. Nu kun je een hypotheek gaan aanvragen. Omdat de verkoper zekerheid wil over de verkoop van zijn huis, vraagt hij vaak om een waarborgsom, ofwel een aanbetaling. Gelukkig kun je voor het betalen van deze waarborgsom een bankgarantie regelen. Maar hoe doe je dat, en wat kost dat?

“Voor een bankgarantie sluit je een aparte overeenkomst af met de bank die daarmee garandeert dat de waarborgsom aan de verkoper wordt betaald.”

Lees verder

Wat zijn de kosten van het oversluiten van je hypotheek?

De hypotheekrente staat al enige tijd historisch laag. Dat is goed nieuws voor iedereen die een huis wil kopen. Maar heb je een aantal jaren geleden een hypotheek afgesloten en staat je rente voor langere tijd vast? Dan betaal je waarschijnlijk een hogere rente dan wanneer je de rente nu zou vastzetten. Het kan dan aantrekkelijk zijn om je hypotheek over te sluiten en zo te besparen op je hypotheeklasten. Maar aan je hypotheek oversluiten zijn ook kosten verbonden. Met welke kosten moet je rekening houden?

“Als de baten opwegen tegen de kosten, kan het je vele euro’s per maand opleveren. ”

Lees verder

Sluiten

Inloggen