Achtergrond en artikelen

Wat kun je maximaal lenen voor je nieuwe woning?

Dat je zelf kan zoeken naar een huis wist je waarschijnlijk al, maar wist je dat je ook zelf je hypotheek kan afsluiten? Voordat je dit doet, is het handig om te weten hoeveel je maximaal kunt lenen. Moneyou heeft hier een handige rekentool voor ontwikkeld. Met deze tool krijg je snel een indicatie van wat je maximale hypotheek bedrag is, hoeveel je maandlasten worden en hoeveel eigen geld er nodig is. Het enige wat je hoeft te doen, is enkele gegevens in te vullen. Welke gegevens dat precies zijn en waarom die gevraagd worden leggen we in dit artikel uit.

“Zo wordt er gekeken naar je inkomen, leningen, de waarde van de woning en de rente”

Lees verder

Sparen voor je kind: spaardoel nummer 1

Als je kinderen hebt, wil je dat ze goed terechtkomen als ze ‘uitvliegen’. Veel mensen zetten daar geld voor op een aparte spaarrekening. Want kinderen zijn nu eenmaal niet goedkoop. Een lidmaatschap van een sportclub bijvoorbeeld is kostbaar. En voor een bijdrage in de studiekosten wil je graag nog wat meer geld achter de hand hebben. Sparen voor de toekomst van je kinderen, is natuurlijk een hartstikke leuke manier van sparen. Hoe haal je daar het meeste uit?

“Het geeft een rustig gevoel als je financieel goed voorbereid bent op de toekomst van je kind. ”

Lees verder

Doelsparen: Sparen voor de toekomst

Altijd al willen backpacken door Azië? Je liefje trakteren op een super chique diner in een driesterrenrestaurant? Of fantaseer je liever wat verder vooruit, bijvoorbeeld over een eigen huis? ’s Avonds op de bank lijken dromen soms heel ver weg. Zo ver dat je ze vaak laat varen, omdat je geen overzicht hebt in de kosten. Dat is jammer, want Doelsparen van Moneyou kan je helpen je dromen werkelijkheid te laten worden. Je spaart in je eigen tempo en je hebt altijd overzicht.

“Even geen zorgen, je hebt niet voor niets speciaal voor dit doel elke maand wat geld opzij gezet. ”

Lees verder

Sluiten

Inloggen