MoneYou Nieuwsoverzicht

Vakantiegeld voor 1 op de 2 Nederlanders onvoldoende voor vakantie

Amsterdam, 2 mei 2013 - Bijna de helft van de Nederlanders kan de vakantie niet volledig betalen van het vakantiegeld. 60% van hen vult het vakantiegeld daarom aan met geld van de spaarrekening. Dat blijkt uit onderzoek van online financiële dienstverlener MoneYou. Voor de helft van de mannen dekt het vakantiegeld de vakantiekosten niet, tegenover 40% van de vrouwen.

“We zien dat mensen toch nog vaak geld opzij moeten leggen om de vakantie te kunnen bekostigen. Aan de spaardoelen die onze klanten koppelen aan hun rekeningen zien wij dat mensen het hele jaar door sparen voor hun vakantie.” Martijn van Klaveren, commercieel directeur MoneYou”

Het vakantiegeld wordt door de meeste Nederlanders wel echt aangewend voor vakantie. 46% gebruikt het geld direct voor de zomervakantie en 13% voor een vakantie buiten de zomer. 35% zet het weliswaar eerst apart op een spaarrekening, maar een derde van hen spaart het geld bewust voor een vakantie in de toekomst. Lees verder

Vrouwen lenen minder dan mannen

Uit onderzoek van online financiële dienstverlener MoneYou naar het leengedrag van Nederlanders blijkt dat 38% van de Nederlanders op dit moment geld leent, anders dan hun hypotheek. 28% sluit deze lening bij een bank af, 8% bij familie. Lenen van vrienden is met 2% het minst in trek. Vorig jaar klopte de ene helft van de leners nog bij de bank aan en de andere helft bij familie.

“Door te lenen bij familie kun je geld besparen. Dat kan ook als je toch besluit bij een bank te lenen. Door vooraf rentes te vergelijken en voorwaarden goed te lezen, zorg je dat je niet voor verrassingen komt te staan. Leen je toch liever bij je familie? Het Nibud geeft op haar website goede tips over hoe je ruzie voorkomt.”

Er blijkt een opvallend verschil te zijn tussen het leengedrag van mannen en vrouwen. Vrouwen lenen namelijk veel minder vaak. Slechts 1 op de 4 Nederlandse vrouwen heeft een extra lening naast hun hypotheek, terwijl bijna de helft van alle mannen een extra lening heeft. Ook van kredietvormen zoals roodstaan, creditcards of postorderkredieten maken vrouwen veel minder gebruik dan mannen. Lees verder

4 op de 5 Nederlanders leent en spaart tegelijk

78% van de Nederlanders leent en spaart tegelijk. Maar in 74% van de gevallen spaart men voor een ander doel dan waarvoor geld wordt geleend. Dat blijkt uit onderzoek van online financiële dienstverlener MoneYou naar het leengedrag van Nederlanders.

“Spaardoelen zijn voor veel Nederlanders een heilig huisje. Dat bleek ook uit onze laatste Spaarmonitor. Ouders sparen bijvoorbeeld vaak voor hun kinderen. Als er plotseling geld nodig is voor een grote reparatie aan de auto, dan zullen ouders het spaarpotje voor de kinderen zelden daarvoor aanspreken. Ze lenen dan liever extra geld bij een bank dan dat ze geld ‘stelen’ van hun kinderen. Liesbeth Rigter - Commercieel Directeur MoneYou”

78% van de Nederlanders leent en spaart tegelijk. Maar in 74% van de gevallen spaart men voor een ander doel dan waarvoor geld wordt geleend. Dat blijkt uit onderzoek van online financiële dienstverlener MoneYou naar het leengedrag van Nederlanders.

Lees verder

Sluiten

Inloggen