Depositogarantie­stelsel

Veilig sparen bij Moneyou


Wat gebeurt er met je spaargeld wanneer een bank failliet gaat? In Nederland zijn alle spaartegoeden tot een bedrag van € 100.000 beschermd via het depositogarantiestelsel. Wij leggen uit wat het depositogarantiestelsel precies inhoudt en waar je rekening mee moet houden.


Wat is het depositogarantiestelsel?

Een bank kan failliet gaan. In dat geval zou de desbetreffende bank jouw spaargeld niet meer kunnen uitkeren. Om dat te voorkomen is het depositogarantiestelsel opgericht. Alle Nederlandse banken en financiële dienstverleners storten samen geld op het depositogarantiestelsel. Wanneer één van deze banken of dienstverleners failliet gaat, worden alle tegoeden tot € 100.000 op de betaal- en spaarrekeningen bij deze bank betaald uit dit stelsel.

Simpelweg betekent het dat je spaargeld tot een bedrag van € 100.000 is beschermd voor het geval Moneyou niet meer aan haar betaalverplichtingen kan voldoen. Dat is wel zo veilig.

Moneyou en het depositogarantiestelsel

Moneyou is een dochteronderneming van ABN AMRO. Dit betekent dat eventuele tegoeden bij Moneyou, ABN AMRO en ABN Amro Mees Pierson bij elkaar worden opgeteld. Dit totaalbedrag is dan tot een bedrag van € 100.000 beschermd via het depositogarantiestelsel.

Groen deposito en het depositogarantiestelsel

Het spaargeld in het Moneyou Groen deposito is in beheer bij ABN AMRO Groenbank. Je spaargeld is beschermd door het depositogarantiestelsel via Groenbank en staat los van het totaalbedrag van je tegoeden bij Moneyou, ABN AMRO en ABN AMRO Mees Pierson.

Voordelen & voorwaarden sparen bij Moneyou

Bij Moneyou houden we het graag simpel. Daarom zetten we alle voordelen en voorwaarden voor je op een rij.
100% online

Bij Moneyou regel je al je financiële zaken 100% online. Dat betekent een eenvoudige aanvraagprocedure, heldere voorwaarden en altijd je spaargeld bij de hand via de handige app. Geen gedoe!


Altijd beschikken over spaargeld

Het kan natuurlijk voorkomen dat je toch je spaargeld nodig hebt. Dat begrijpen we. Daarom kun je altijd kosteloos je spaargeld opnemen.


Geen minimum inleg

Voor het openen van een spaarrekening bij Moneyou geldt geen minimum inleg. Er is wel een maximum: je kunt tot maximaal € 1.000.000 sparen.


Stortingen direct rentedragend

Bedragen die je op je spaarrekening stort zijn direct rentedragend.


Zekerheid van een aantrekkelijke rente

Je opent een spaarrekening om rendement te halen. Daarom bieden we altijd een aantrekkelijke variabele rente in plaats van tijdelijk de hoogste. Dat is wel zo fijn. Kies je ervoor je geld voor een bepaalde tijd op een deposito te zetten, dan ontvang je over die periode een vaste rente.