5376 reviews

Moneyou Sparen

Het Groen deposito

Open een Moneyou Groen deposito en investeer in een duurzame toekomst

  • Vaste looptijd van 1 jaar
  • 0,00% rente
  • Fiscale vrijstelling van vermogensrendementsheffing mogelijk
  • Extra heffingskorting mogelijk
  • Beperkt verkrijgbaar

Je kunt alleen een Groen deposito openen als je een Moneyou spaarrekening hebt.

Veilig en groen sparen met het Moneyou Groen deposito

Wil je investeren in een groene toekomst en hier zelf ook iets aan overhouden? Met het Moneyou Groen deposito wordt ten minste 70% van je spaargeld in groene projecten geïnvesteerd. Je ontvangt geen rente over je spaargeld, maar kan wel profiteren van belastingvoordeel. Zo kan je spaargeld in je Groen deposito worden vrijgesteld van vermogensrendementsheffing en kan je een heffingskorting krijgen op je te betalen inkomstenbelasting. Het belastingvoordeel is afhankelijk van je specifieke situatie.

Omdat het Moneyou Groen deposito in beheer is bij ABN AMRO Groenbank B.V. (hierna Groenbank), is je spaargeld via Groenbank beschermd door het depositogarantiestelsel. Het spaargeld dat je hebt staan bij Moneyou is beschermd door het depositogarantiestelsel via ABN AMRO.

Waarom sparen bij Moneyou?

Beheer je geld in potjes met Moneyou Go

Vanaf € 500

Spaar vanaf € 500
Attentie

Met belastingvoordeel

Fiscale vrijstelling van vermogensrendementsheffing en extra heffingskorting mogelijk
Moneyou Hypotheek

Groen sparen

Je spaargeld in groene projecten

Beperkt verkrijgbaar en beschikbaar

Het kan voorkomen dat er meer interesse is in het Groen deposito dan de Groenbank kan investeren in groene projecten. We stoppen dan (tijdelijk) met het aanbieden van het Groene deposito.

Het is wettelijk vastgesteld dat Groenbank altijd een bepaald percentage moet belggen in groene projecten die zijn erkend door de overheid. Daarvoor is een minimum vastgesteld. Zijn er te weinig projecten, dan kan het gebeuren dat Groenbank het aanbod aan Groen deposito's moet verminderen.

Fiscale voordelen spaargeld
  • Een inleg van totaal maximaal € 59.477 aan groen spaargeld telt niet mee voor je vermogen in box 3. Met een fiscaal partner is dit zelfs totaal € 118.954. Hierdoor bespaar je over dit bedrag vermogensrendementsheffing. Hoeveel dit is hangt af van je persoonlijke situatie.
    Let op: als je dus meerdere groene spaarproducten hebt, geldt dit maximum voor de bedragen op deze rekeningen tezamen. Ga je over dit bedrag heen, dan is het meerdere gewoon belast.
  • Je krijgt een heffingskorting van 0,7% over het kwalificerende deel van je inleg. Dit percentage kun je aftrekken van je inkomstenbelasting.

Belastingvoordeel

De Belastingdienst bepaalt je vermogen in box 3 op 1 januari (peildatum). Stap je voor 1 januari 2020 in? Dan kun je het belastingvoordeel van het Moneyou Groen deposito meenemen bij je aangifte over 2020.
Let op, heb je al groene spaarproducten bij een andere groenbank ? Bekijk dan goed wat je ruimte is om het belastingvoordeel te claimen op een Moneyou Groen deposito.

Wetswijzigingen en persoonlijke situatie hebben invloed op je belastingvoordeel. Kijk daarom op de website van de Belastingdienst of vraag je belastingadviseur voor meer informatie.  

Mogelijk vanaf een inleg van € 500

Voor het openen van een Groen deposito geldt een minimum inleg van € 500. Je kunt alleen aan het begin geld inleggen. Tussentijds inleggen is niet mogelijk.

Groenbank

Met een Moneyou Groen deposito zet je het spaargeld vast bij ABN AMRO Groenbank B.V. Het is niet mogelijk om zelf direct bij Groenbank een deposito te openen. Daarom biedt Moneyou als tussenpartij het Groen deposito aan.

Moneyou

Groen deposito openen

Je kunt alleen een Groen deposito openen als je een Moneyou spaarrekening hebt. Je kunt via Mijn Moneyou Sparen je Groen deposito openen. Heb je nog geen spaarrekening bij Moneyou Open dan eerst een gratis Moneyou Vrij opneembare spaarrekening en zet vervolgens een bedrag van 1 jaar in het Groen deposito vast

Depositogarantiestelsel

Met een Moneyou Groen deposito valt je spaargeld onder het depositogarantiestelsel. Op deze manier is je geld beschermd in het geval dat Groenbank niet meer aan haar verplichtingen kan voldoen. Heb je naast een Groen deposito nog een tegoed op een deposito of spaarrekening bij Moneyou? Dan is dat tegoed beschermd onder het depositogarantiestelsel via ABN AMRO, ons moederbedrijf.

Je spaargeld is dus beschermd: je Groen deposito via Groenbank en je andere spaartegoeden bij Moneyou via ABN AMRO.
Meer informatie over het depositogarantiestelsel (pdf)
Productvoorwaarden Moneyou Groen Deposito (pdf)