Moneyou sparen: 6 maanden Vast (0,45%*)

Waardering 3.9/ 5 (5307 reviews)

Je wilt sparen en de zekerheid hebben van een vaste rente. Dat kan. Met de Moneyou Sparen 6 maanden Vast zet je je spaargeld een half jaar vast en heb je de zekerheid van een vaste rente.

 • De zekerheid van een vaste rente
 • Stortingen meteen rentegevend
 • Een vaste looptijd van 6 maanden
 • Al mogelijk vanaf een laag bedrag
 • Eenvoudig aanvraagproces

Zo weet je van tevoren precies wat je rendement over een half jaar is. Je kunt al inleggen vanaf €500,-. Zo simpel kan sparen zijn.

*nominaal op jaarbasis, je ontvangt bij dit spaarproduct rente over een periode van 6 maanden

Kun je je geld voor langere tijd missen en wil je de zekerheid van een vaste, aantrekkelijke rente? Kies dan voor het korte termijn spaardeposito van Moneyou: Sparen 6 maanden Vast. Voor het openen van een spaardeposito heb je eerst een Moneyou (Kwartaal) Spaarrekening nodig. Vanaf deze spaarrekening kun je eenvoudig je geld geheel of gedeeltelijk voor zes maanden vastzetten in een spaardeposito.

Vandaag op je deposito, vandaag rente
Je ontvangt rente op je spaardeposito vanaf het moment dat het geld op je deposito staat. De rente wordt na afloop van de depositotermijn van zes maanden op je Moneyou (Kwartaal) Spaarrekening bijgeschreven. Ook kun je ervoor kiezen om de inleg en rente opnieuw vast te zetten voor zes maanden.

Geen opnamekosten bij tussentijds opnemen
Mocht je tussentijds je geld nodig hebben, dan kan dat. Je kunt je geld altijd kosteloos opnemen. Je ontvangt over de periode dat het geld vast heeft gestaan de deposito basisrente in plaats van de deposito toprente. Dat betekent dat je een lagere rente ontvangt, namelijk 0,20%.

Al mogelijk vanaf een laag bedrag
Heb je al een Moneyou (Kwartaal) Spaarrekening? Dan kun je met een inleg vanaf €500 gebruik maken van een korte termijn deposito van Moneyou.

Persoonlijke pagina
Open je een spaarrekening bij Moneyou, dan ontvang je direct een login voor je persoonlijke pagina. Je kiest daarna zelf een gebruikersnaam en wachtwoord. Je kunt op elk moment je spaarrekening en de opgebouwde rente inzien. Ook kun je kosteloos tot vijf spaarrekeningen openen en eenvoudig alle bij- en afschrijvingen en jaaroverzichten downloaden en/of afdrukken.

Veilig sparen
Sparen bij Moneyou is veilig. Lees hier meer over veilig internetbankieren.

Depositogarantiestelsel

Moneyou spaarrekeningen vallen onder de werking van het depositogarantiestelsel. Dit stelsel beschermt je (tot een maximum bedrag van €100.000,- als ABN AMRO Bank (de aanbieder van deze rekeningen) niet meer aan haar verplichtingen kan voldoen. Informatie over het depositogarantiestelsel en eventuele uitzonderingen met betrekking tot de dekking die voor u van belang kunnen zijn, vindt je op het Informatieblad depositogarantiestelsel. Heb je ook tegoeden bij ABN AMRO of ABN AMRO Mees Pierson? Dan worden deze tegoeden voor de berekening van de vergoeding via het depositogarantiestelsel bij elkaar opgeteld. Het depositogarantiestelsel geldt niet voor elke (rechts)persoon en niet voor elke vordering. Voor meer informatie verwijst Moneyou je graag naar de website van De Nederlandsche Bank.


Open je spaarrekening

Tussentijdse beëindiging
Als je geen geld opneemt en je geld inderdaad zes maanden vastzet, ontvang je een vaste rente. Mocht je tussentijds toch je geld nodig hebben, dan is dat geen probleem. Je ontvangt dan over de periode dat het geld vast heeft gestaan de deposito basisrente (0,20%) in plaats van de deposito toprente (0,45%*). Bij opheffing van het Moneyou korte termijn deposito worden de hoofdsom en de uit te keren deposito basis rente direct overgeboekt op de spaarrekening waaraan je het deposito hebt gekoppeld.

Na afloop
De rente wordt na afloop van de depositotermijn van zes maanden op je Moneyou (Kwartaal) Spaarrekening bijgeschreven. Ook kun je ervoor kiezen om de inleg en rente opnieuw vast te zetten voor zes maanden.

We schetsen twee situaties om duidelijk te maken hoe je rente precies wordt berekend.

Situatie 1
Je laat je geld een halfjaar vaststaan zonder op te nemen. De toprente bedraagt 0,45%*, de basisrente bedraagt 0,20%
Het deposito voor 6 maanden vast eindigt op 30 juni.
De rente die je krijgt uitbetaald, berekenen we als volgt:

Je inleg bedraagt op 1 januari € 10.000,-

Werkelijk aantal dagen/365 x 0,45% x uitstaand saldo.

In dit geval: 181/365 x 0,45%* x € 10.000,- = € 24,80
Je ontvangt dus na zes maanden € 24,80 rente.

Situatie 2
Na twee maanden hef je je deposito op.

 • Je inleg bedraagt op 01 oktober € 10.000,-.
 • Je heft het deposito op 30 november op.
 • De basisrente is 0,20%.

De rente die je krijgt uitbetaald, berekenen we als volgt:

Werkelijk aantal dagen/365 x 0,20% x uitstaand saldo.
In dit geval: 61/365 x 0,20% x € 10.000,-= € 3,34
Je ontvangt over deze twee maanden € 3,34 rente

* nominaal op jaarbasis, je ontvangt bij dit spaarproduct rente over een periode van 6 maanden

 

 

Open je spaarrekening

We zijn open en eerlijk over onze voorwaarden. Daarom zetten we een aantal belangrijke voorwaarden voor je op een rij:

 • Om een spaardeposito te openen, heb je een Moneyou (Kwartaal) Spaarrekening nodig
 • Je minimum inleg is €500,-
 • Stortingen zijn meteen rentedragend. Na zes maanden krijg je de rente uitgekeerd.
 • Er is geen minimum inleg, wel een maximum van €1.000.000,- totaal op je Moneyou spaarrekeningen. Boven dit bedrag vergoeden wij geen rente.

Alle details weten?
Download dan de voorwaarden.

Open je spaarrekening

Waarvoor spaar jij? Een wereldreis? Of de studie van je kind? Sparen doe je bewust. Je spaardoel is makkelijker te onthouden dan het rekeningnummer van een spaarrekening. Daarom kun je na het openen van je Moneyou Spaarrekening voor elk spaardoel een rekening openen. En iedere doelspaarrekening een eigen naam geven. Zo eenvoudig kan sparen zijn.

Openen met twee muisklikken
Een doelspaarrekening is heel eenvoudig te openen. Log in op je Persoonlijke pagina. Met twee klikken heb je een doelspaarrekening geopend. Geef elke doelspaarrekening een naam. Vanaf je betaalrekening kun je rechtstreeks geld storten op je doelspaarrekening. Je kunt kosteloos tot wel vijf doelspaarrekeningen openen.

De voordelen op een rij

 • Een duidelijke omschrijving bij elk rekeningnummer
 • Kosteloos
 • Tot vijf doelspaarrekeningen openen
 • 100% online
Alles over sparen voor een doel
Sluiten

Inloggen