Moneyou Sparen

3.9/ 5 (5307 reviews)

Moneyou Kwartaal Spaarrekening (0,30%*)

Open je spaarrekening

Je wilt sparen met een aantrekkelijke rente, maar wel altijd toegang hebben tot je spaargeld. Dat kan. Met de Moneyou Kwartaal Spaarrekening profiteer je van een bonusrente en heb je toch altijd toegang tot je spaargeld.

 • Bonusrente van 0,20% bovenop 0,10% basisrente
 • Stortingen meteen rentedragend
 • Elk kwartaal rente uitgekeerd
 • 100% online
 • Doelsparen via je persoonlijke pagina
 • Eenvoudig aanvraagproces

Je kunt je spaarrekening direct online openen, inzien, beheren en opzeggen. Je hebt dus 24/7 toegang tot je spaargeld. Zo simpel kan sparen zijn.

*variabele rente, effectief op jaarbasis.

Basis- én bonusrente*
Dit spaarproduct kent een basisrente en een bonusrente. Over het spaartegoed dat op de laatste dag van het kwartaal op je spaarrekening staat ontvang je de bonusrente. Normaal gesproken ontvang je op de Moneyou Kwartaal Spaarrekening alleen de basisrente van 0,10% over bedragen die voor de laatste kalenderdag van het lopende kwartaal worden opgenomen, en niet de bonusrente van 0,20%. Zolang de rente op de Moneyou Spaarrekening en de Moneyou Kwartaal Spaarrekening gelijk is (op dit moment 0,30%*), ontvang je ook bij een tussentijdse opname van de Moneyou Kwartaal Spaarrekening de basis- en bonusrente. Mochten de rentes van de Moneyou Spaarrekening en de Moneyou Kwartaal Spaarrekening in de toekomst weer van elkaar afwijken en je doet een tussentijdse opname dan ontvang je alleen de basisrente en geen bonusrente.

*Basis- en bonusrente zijn variabel en kunnen in het kwartaal wijzigen.

Let op

Normaal gesproken ontvang je op de Moneyou Kwartaal Spaarrekening bij tussentijdse opnames alleen de basisrente van 0,10% en niet de bonusrente van 0,20%. Zolang de rente op de Moneyou Spaarrekening en de Moneyou Kwartaal Spaarrekening gelijk is (0,30%*), ontvang je ook bij een tussentijdse opname van de Moneyou Kwartaal Spaarrekening de basis- en bonusrente.

 


Stortingen meteen rentedragend
Alle stortingen na de start van het kwartaal worden naar evenredigheid beloond. Dit betekent dat je rente ontvangt over het werkelijke aantal dagen dat je spaargeld op je rekening heeft gestaan. Een storting op je Moneyou Kwartaal Spaarrekening is nog dezelfde dag rentedragend. De rente wordt ieder kwartaal op je Moneyou Kwartaal Spaarrekening bijgeschreven. De kwartalen beginnen op 1 januari, 1 april, 1 juli en 1 oktober.

Persoonlijke pagina
Open je een spaarrekening bij Moneyou, dan ontvang je direct een login voor je Persoonlijke pagina. Je kiest daarna zelf een gebruikersnaam en wachtwoord. Je kunt op elk moment je spaarrekening en de opgebouwde rente inzien. Ook kun je kosteloos tot vijf spaarrekeningen openen en eenvoudig alle bij- en afschrijvingen en jaaroverzichten downloaden en/of afdrukken.

Veilig sparen
Sparen bij Moneyou is veilig. Lees hier meer over veilig internetbankieren.

Depositogarantiestelsel
Het depositogarantiestelsel houdt in dat als een financiële onderneming niet meer aan haar financiële verplichtingen kan voldoen, (rechts)personen hun vorderingen op deze financiële onderneming vergoed kunnen krijgen tot een bepaald maximum. Bij het depositogarantiestelsel geldt dat per persoon vorderingen tot en met € 100.000,- voor 100% worden vergoed. Bij uitvoering van het depositogarantiestelsel wordt het geld dat u heeft bij ABN AMRO Bank, bij ABN AMRO MeesPierson en bij Moneyou opgeteld.

Het depositogarantiestelsel geldt niet voor elke (rechts)persoon en niet voor elke vordering. Voor meer informatie verwijst Moneyou je graag naar de website van De Nederlandsche Bank.

Open je spaarrekening

Let op

Normaal gesproken ontvang je op de Moneyou Kwartaal Spaarrekening bij tussentijdse opnames alleen de basisrente van 0,10% en niet de bonusrente van 0,20%. Zolang de rente op de Moneyou Spaarrekening en de Moneyou Kwartaal Spaarrekening gelijk is (0,30%*), ontvang je ook bij een tussentijdse opname van de Moneyou Kwartaal Spaarrekening de basis- en bonusrente.


Als je een Moneyou Kwartaal Spaarrekening opent, krijg je na afloop van het kwartaal de basisrente en een bonusrente uitgekeerd. Voorwaarde hiervoor is dat je je spaargeld tot en met het einde van het kwartaal op je spaarrekening laat staan. Je krijgt de rente ieder kwartaal op je rekening bijgeschreven. De effectieve rente op jaarbasis is 0,30%. Deze rente is variabel.

Hoe worden de basis- en bonusrente berekend?
Aan de hand van twee voorbeelden leggen we je uit hoe we de basis- en bonusrente berekenen.

Voorbeeld 1
Stel dat je op 15 maart een bedrag stort op je Moneyou Kwartaal Spaarrekening. Dat bedrag neem je op 15 juli weer op. Hoeveel rente ontvang je?

 • Over de periode vanaf 15 maart tot de start van het nieuwe kwartaal op 01 april ontvang je de basisrente en de bonusrente.
 • Het bedrag staat daarna een geheel kwartaal op je rekening (01 april tot en met 30 juni). Over deze periode ontvang je dus de basisrente en de bonusrente.
 • Vanaf 01 juli tot 15 juli ontvang je alleen de basisrente: je haalt het bedrag immers voor het einde van het kwartaal van je spaarrekening.

Voorbeeld 2
Je stort €1.000,- op je Moneyou Kwartaal Spaarrekening.

 • In het eerste kwartaal verandert er niets.
 • In het tweede kwartaal neem je een deel van het saldo (€400,-) op. Dit bedrag staat dan niet tot en met de laatste dag van het kwartaal op de Moneyou Kwartaal Spaarrekening. Over dit bedrag ontvang je 0,10% basisrente.
 • Het restant van je spaarsaldo (€600,-) blijft wel staan tot en met de laatste dag van het kwartaal: over dit bedrag ontvang je dan zowel de basis- als bonusrente 0,30%.
Open je spaarrekening

Bij Moneyou zijn we open en eerlijk over onze voorwaarden. Daarom zetten we een aantal belangrijke voorwaarden op een rij:

 • Er is geen minimum inleg, wel een maximum van €1.000.000,- totaal op je Moneyou spaarrekeningen. Boven dit bedrag vergoeden wij geen rente.
 • Je hoeft geen verplichte stortingen te doen
 • We rekenen nergens kosten voor
 • Je spaarrekening is direct online opzegbaar
 • Stortingen zijn meteen rentedragend.
 • Stort je vandaag een bedrag, dan vang je over dat bedrag vandaag nog rente
 • Bij tussentijdse opname heb je alleen recht op de basisrente.

Alle details weten?
Download dan de voorwaarden.

Open je spaarrekening

Waarvoor spaar jij? Een wereldreis? Of de studie van je kind? Sparen doe je bewust. Je spaardoel is makkelijker te onthouden dan het rekeningnummer van een spaarrekening. Daarom kun je na het openen van je Moneyou Kwartaal Spaarrekening voor elk spaardoel een rekening openen. En iedere doelspaarrekening een eigen naam geven. Zo eenvoudig kan sparen zijn.

Openen met twee muisklikken
Een doelspaarrekening is heel eenvoudig te openen. Log in op je Persoonlijke pagina via de website van Moneyou. Met twee klikken heb je een doelspaarrekening geopend.Geef elke doelspaarrekening een naam. Vanaf je betaalrekening kun je rechtstreeks geld storten op je doelspaarrekening. Je kunt kosteloos tot wel vijf doelspaarrekeningen openen.

De voordelen op een rij

 • Een duidelijke omschrijving bij elk rekeningnummer
 • Kosteloos
 • Tot vijf doelspaarrekeningen openen
 • 100% online
Alles over sparen voor een doel
Sluiten

Inloggen