Nieuws voor adviseurs

Aanscherping regels verduurzaming woning

31 januari 2022

Per 1 februari 2022 worden er wijzigingen doorgevoerd in het Bouwbesluit 2012. Vanaf deze datum geldt dat je klant bij een grote verbouwing soms verplicht is om verduurzamingen door te voeren.

Wat wijzigt er per 1 februari?

Bij grote verbouwingen moeten woningeigenaren in sommige gevallen ook verplicht gaan verduurzamen op het gebied van hernieuwbare energie. Denk hierbij aan bijvoorbeeld zonnepanelen of een warmtepomp. Of en wanneer dit geldt kan je klant zelf navragen bij een aannemer.

Wijs je klant erop dat hij zich goed laat informeren

Ben je in gesprek met een klant over een financiering voor een grote verbouwing? Wijs je klant dan op de nieuwe regels en dat hij zich goed moet laten informeren door zijn aannemer over de mogelijke eisen die gelden. Als blijkt dat je klant door de nieuwe regels verplicht moet verduurzamen, moet dit ook in de begroting van de verbouwing worden meegenomen.

Energiebesparende voorzieningen meefinancieren

Klanten die hun woning willen verduurzamen, kunnen bij Moneyou tot 6% meer lenen dan de woningwaarde. Een mooie uitkomst voor klanten die hun eigen geld niet hiervoor willen of kunnen gebruiken. Lees meer over het meefinancieren van verduurzamende voorzieningen.