HOMY

Hypotheek beheren

Informatie over extra aflossen en het aanpassen van de rente of risicoklasse. 

Vergoedingsvrij extra aflossen

Zo werkt het bij Moneyou:
  • Als de hypotheek hoger is dan de actuele WOZ-waarde van de woning, kan je klant extra terugbetalen tot de WOZ-waarde zonder daarvoor een vergoeding te betalen. De voorwaarde hierbij is wel dat de aflossing uit eigen middelen is.
  • Wordt de hypotheek na de terugbetaling lager dan de WOZ-waarde? Of betaalt je klant niet terug uit eigen middelen? Dat kan voor een bepaald deel ook zonder vergoeding. Hoe groot dit deel is, staat in de hypotheekvoorwaarden die van toepassing zijn op de lening van je klant.
  • Wil je klant meer terugbetalen dan het maximum volgens de 2 regels hierboven? Dan betaalt je klant daarvoor mogelijk een vergoeding.
Wat moet je klant doen als hij of zij extra wil aflossen? 
1. Een ingevuld en ondertekend machtigingsformulier insturen.
2. De meest recente WOZ-verklaring meesturen. 

Rente aanpassen

Wil je klant de hypotheekrente wijzigen tijdens de rentevastperiode? Hij of zij kan er dan voor kiezen om de vergoeding in één keer te betalen (Rente afkoop) of maandelijks (Rentemiddeling). De klant kan dit eenvoudig zelf regelen en zijn of haar mogelijkheden bekijken in Mijn Moneyou hypotheek

Risicoklasse aanpassen

Check onze huidige risicoklassen.

Wat moet je klant doen als hij of zij de risicoklasse wil aanpassen?
1. Mailen naar hypotheken@moneyou.nl met het verzoek om de risicoklasse aan te passen.
2. De meest actuele WOZ-verklaring, een download uit het WOZ-waardeloketCalcasa Only rapport, Calcasa Desktop Taxatie®, of een gevalideerd taxatierapport meesturen. Dit document mag niet ouder zijn dan 6 maanden.

Na de beoordeling ontvangt je klant van ons een mail met daarin de aangepaste rente en de datum waarop de aangepaste rente ingaat. Ook als de rente niet wijzigt, krijgt je klant daarover bericht.