HOMY

Nieuws voor adviseurs

We houden je graag op de hoogte.

Mogelijke eindinspectie vanaf 1 augustus na beëindigen bouwdepot

27-07-2022

Laat je klant zijn bestaande woning of een nieuw aan te kopen huis verbouwen? En komt het bedrag dat hij hiervoor leent in een bouwdepot, omdat de waarde na verbouwing uitgangspunt is voor de lening? Dan wijzen wij je klant er vanaf 1 augustus in de offerte op dat we mogelijk een eindinspectie van de woning laten uitvoeren.

Kredietnieuws

30-06-2022

Het Kredietnieuws gaat over wijzigingen in ons Woonbeleid. Vanaf 1 juli is er duidelijker beleid op minimale toetsing LTI en LTV bij bepaalde wijzigingen.

Kredietnieuws

10 juni 2022

Uitbreiding uitkeringen als vast en bestendig inkomen.

We hebben ons distributiebeleid vernieuwd

7 juni 2022

De hypotheekmarkt en de bijbehorende wet- en regelgeving zijn continu in beweging. Dan is het belangrijk dat ons distributiebeleid meebeweegt.

Moneyou Hypotheek beschikbaar via VCN HypotheekService

7 juni 2022
De Moneyou Hypotheek is nu ook af te sluiten via de formules van VCN HypotheekService. Sinds de zomer van 2021 kunnen adviseurs van verschillende hypotheekketens al de Moneyou Hypotheek adviseren. Nu zet Moneyou de volgende stap in de gefaseerde uitbreiding via het intermediaire kanaal. Adviseurs die samenwerken met VCN hebben nu ook toegang tot het aanbod van Moneyou.

Klanten krijgen brief met stand van hun beleggingen

Op donderdag 14 april krijgen Moneyou-klanten met een beleggingsrekening bij IQ-EQ Nederland een brief met de stand van hun beleggingen. Daarnaast schetsen we 3 toekomstscenario’s waarmee klanten een beter beeld krijgen van wat hun beleggingen mogelijk waard zijn op de einddatum.

Kredietnieuws

29 maart 2022

NHG past Toetskader Inkomensverklaring Ondernemer aan.

Kredietnieuws

24 februari 2022

Met ingang van 1 april 2022 registreert het BKR Operational Autolease-contracten (OA) voor 100% van het kredietbedrag en niet meer voor 65%. Dit geldt voor hypotheken met én zonder NHG. Deze verandering kan betekenen dat je klant een lagere hypotheek krijgt. Houd de offertedatum goed in de gaten, want die is leidend bij de behandeling van het OA-contact.

Aanscherping regels verduurzaming woning

31 januari 2022
Per 1 februari 2022 worden er wijzigingen doorgevoerd in het Bouwbesluit 2012. Vanaf deze datum geldt dat je klant bij een grote verbouwing soms verplicht is om verduurzamingen door te voeren.

Saldo-opgaven 2021 beschikbaar

24 januari 2022

De saldo-opgaven over 2021 zijn beschikbaar via Mijn Moneyou. Klanten die hebben aangegeven onze communicatie per post te willen ontvangen, krijgen de saldo-opgave (ook) in de brievenbus. Op dinsdag 25 januari krijgen klanten een mail met het bericht dat hun saldo-opgave klaar staat.

2021

Kredietnieuws

31 december 2021

Desktoptaxatie en funderingsrisico

Met ingang van 1 januari 2022 wordt één regel aangepast en één regel verduidelijkt in de Kredietgids.

Nieuwe versie klantbeeldformulier beschikbaar

22 december 2021 

Nieuwe klanten vragen we altijd een Klantbeeldformulier in te vullen. Van dit formulier is per 22 december een nieuwe versie beschikbaar.

Wijzigingen acceptatieregels

13 december 2021

Een aantal acceptatieregels is laatst gewijzigd en er komen meer wijzigingen aan. In het overzicht zie je de veranderingen. De nieuwe acceptatieregels en alle details vind je in het Kredietnieuws, of je kan meteen naar de Kredietgids.

Passeren in 2021? Houd de datum in de gaten

2 december 2021
December is traditioneel de maand van de eindsprint, waarin klanten nog snel zekerheid willen over hun hypotheek. Daarom is het goed om te weten wat de uiterste aanleverdata zijn om dit jaar nog te kunnen passeren of een offerte aan te vragen.

Tijdelijk extra scherpe rente

24 november 2021

Moneyou bestaat 20 jaar. Dat vieren we met extra lage rentes. Wil je jouw klant hiervan mee laten profiteren? Vraag dan een renteaanbod aan met onze extra scherpe rente en ervaar de no-nonsense Moneyou Hypotheek.

Langere looptijd voor hypotheek met consumptief doel

22 november 2021

Vanaf 22 november kan je een hypotheek met een consumptief bestedingsdoel adviseren met een maximale looptijd van 30 jaar. Dat was maximaal 15 jaar, met uitzondering van onroerend goed. De nieuwe acceptatieregels en alle details vind je in de Kredietgids.

Energiebesparende voorzieningen meefinancieren

4 oktober 2021

Klanten die hun woning willen verduurzamen, kunnen vanaf 4 oktober bij Moneyou tot 6% meer lenen dan de woningwaarde. Een mooie uitkomst voor klanten die hun eigen geld niet hiervoor willen of kunnen gebruiken.

Moneyou nu ook beschikbaar bij De Hypotheekshop, Huis & Hypotheek en Hypokeur

30 september 2021

De Moneyou Hypotheek is vanaf nu ook af te sluiten bij De Hypotheekshop, Huis & Hypotheek en Hypokeur. Sinds juli van dit jaar konden adviseurs van De Hypotheker al de Moneyou Hypotheek adviseren aan hun klanten.

Wijzigingen acceptatiebeleid

23 augustus 2021
Ons acceptatiebeleid is op 2 punten versoepeld. Zo nemen we het inkomen van een klant met een tijdelijk dienstverband korter dan 6 maanden onder voorwaarden volledig mee als toetsinkomen.

Korting voor woningen met energielabel A

1 augustus 2021

Onze rente is nu nog scherper met een korting voor woningen met minimaal energielabel A: de duurzaamheidskorting. Een korting die jij meteen mag weggeven aan kopers, oversluiters én renteherzieners. 

Einde tijdelijke coronamaatregelen

29 juli 2021

Op 1 augustus 2021 vervallen alle tijdelijke coronamaatregelen - op 1 na. Voor zelfstandigen blijven we een (vernieuwd) formulier gebruiken om de impact van corona op de onderneming te toetsen.

Taxatieregels bij Moneyou

1 juli 2021
Door nieuwe Europese taxatieregels, kan je klant geen modelmatige waardebepaling meer gebruiken voor het aanvragen of aanpassen van je hypotheek. Welk type waardebepaling of taxatie kan je bij Moneyou gebruiken? We zetten het voor je op een rij. 

Nieuw! Moneyou mét advies

29 juni 2021
De Moneyou Hypotheek - ooit de eerste online doe-het-zelf hypotheek - is nu ook af te sluiten mét advies. Een extra keuze voor mensen die advies willen combineren met de voordelen van onze overzichtelijke, scherp geprijsde hypotheek.

Klantonderzoek bestaande klanten

1 maart 2021

Het is belangrijk dat we onze klanten goed in beeld hebben om witwassen en financiering van terrorisme te voorkomen. Daarom toetsen we nieuwe en bestaande klanten op integriteit. Soms vraagt dit om extra onderzoek of informatie. Het kan dus zijn dat we hierover contact met je klant opnemen als we vragen hebben. Dat geldt voor nieuwe klanten, maar ook als iemand al langere tijd klant is.


Extra klantonderzoek nodig na aanvraag? Zo werkt het

1 maart 2021

Nieuwe klanten toetsen we niet alleen op kredietwaardigheid, maar ook op integriteit. Dit is nodig én wettelijk verplicht om financiële criminaliteit te voorkomen. Soms vraagt dit om extra onderzoek of informatie. In dat geval neemt je Moneyou-team contact met je op. Informeer je klant hierover, zodat hij niet wordt verrast.


UPDATE - IBL-rekentool 

UPDATE 19 juli 2021
De IBL-rekentool is weer beschikbaar.

23 februari 2021

HDN heeft besloten de IBL-rekentool vanaf 23 februari 14.00 uur niet meer beschikbaar te stellen voor nieuwe aanvragen met UWV-verzekeringsbericht.