HOMY

Nieuws voor adviseurs

We houden je graag op de hoogte.

Energiebesparende voorzieningen meefinancieren

4 oktober 2021

Klanten die hun woning willen verduurzamen, kunnen vanaf 4 oktober bij Moneyou tot 6% meer lenen dan de woningwaarde. Een mooie uitkomst voor klanten die hun eigen geld niet hiervoor willen of kunnen gebruiken.

Moneyou nu ook beschikbaar bij De Hypotheekshop, Huis & Hypotheek en Hypokeur

30 september 2021

De Moneyou Hypotheek is vanaf nu ook af te sluiten bij De Hypotheekshop, Huis & Hypotheek en Hypokeur. Sinds juli van dit jaar konden adviseurs van De Hypotheker al de Moneyou Hypotheek adviseren aan hun klanten.

Wijzigingen acceptatiebeleid

23 augustus 2021
Ons acceptatiebeleid is op 2 punten versoepeld. Zo nemen we het inkomen van een klant met een tijdelijk dienstverband korter dan 6 maanden onder voorwaarden volledig mee als toetsinkomen.

Korting voor woningen met energielabel A

1 augustus 2021

Onze rente is nu nog scherper met een korting voor woningen met minimaal energielabel A: de duurzaamheidskorting. Een korting die jij meteen mag weggeven aan kopers, oversluiters én renteherzieners. 

Einde tijdelijke coronamaatregelen

29 juli 2021

Op 1 augustus 2021 vervallen alle tijdelijke coronamaatregelen - op 1 na. Voor zelfstandigen blijven we een (vernieuwd) formulier gebruiken om de impact van corona op de onderneming te toetsen.

Taxatieregels bij Moneyou

1 juli 2021
Door nieuwe Europese taxatieregels, kan je klant geen modelmatige waardebepaling meer gebruiken voor het aanvragen of aanpassen van je hypotheek. Welk type waardebepaling of taxatie kan je bij Moneyou gebruiken? We zetten het voor je op een rij. 

Nieuw! Moneyou mét advies

29 juni 2021
De Moneyou Hypotheek - ooit de eerste online doe-het-zelf hypotheek - is nu ook af te sluiten mét advies. Een extra keuze voor mensen die advies willen combineren met de voordelen van onze overzichtelijke, scherp geprijsde hypotheek.

Klantonderzoek bestaande klanten

1 maart 2021

Het is belangrijk dat we onze klanten goed in beeld hebben om witwassen en financiering van terrorisme te voorkomen. Daarom toetsen we nieuwe en bestaande klanten op integriteit. Soms vraagt dit om extra onderzoek of informatie. Het kan dus zijn dat we hierover contact met je klant opnemen als we vragen hebben. Dat geldt voor nieuwe klanten, maar ook als iemand al langere tijd klant is.


Extra klantonderzoek nodig na aanvraag? Zo werkt het

1 maart 2021

Nieuwe klanten toetsen we niet alleen op kredietwaardigheid, maar ook op integriteit. Dit is nodig én wettelijk verplicht om financiële criminaliteit te voorkomen. Soms vraagt dit om extra onderzoek of informatie. In dat geval neemt je Moneyou-team contact met je op. Informeer je klant hierover, zodat hij niet wordt verrast.


UPDATE - IBL-rekentool 

UPDATE 19 juli 2021
De IBL-rekentool is weer beschikbaar.

23 februari 2021

HDN heeft besloten de IBL-rekentool vanaf 23 februari 14.00 uur niet meer beschikbaar te stellen voor nieuwe aanvragen met UWV-verzekeringsbericht.