HOMY · Voor adviseurs

Over Moneyou

Hypotheekmerk sinds 2001. In 2021 breidt Moneyou uit naar de intermediaire markt.

Waar we vandaan komen

Zo’n 20 jaar geleden is Moneyou opgericht als online hypotheekmerk onder de vlag van moederbedrijf ABN AMRO. In 2008 breidden we ons aanbod uit met een online spaarrekening. We ontwikkelden ons door als fintech en als eerste aanbieder in Nederland lanceerden we een mobiele app om betalen en sparen toegankelijker te maken.

Wie we nu zijn

In 2021 zien we dat er mooie kansen liggen om de Moneyou Hypotheek voor een nog grotere klantgroep beschikbaar te maken. Tegelijkertijd zien we dat betalen en sparen minder rendabel zijn geworden. Daarom hebben we besloten om deze diensten te stoppen en de toegankelijkheid van ons hypotheekaanbod te vergroten. Op de meest logische manier: via het intermediair. Per 1 januari 2022 zijn we onderdeel van ABN AMRO Hypotheken Groep.

Waar we naartoe werken

Moneyou heeft de ambitie om te groeien in de hypotheekmarkt. En we zien dat een grote groep Nederlanders graag een hypotheek met advies afsluit. Daarom hebben we in 2021 onze dienstverlening uitgebreid naar het intermediair. Zodat nog meer mensen de voordelen kunnen ervaren van onze overzichtelijke, aantrekkelijk geprijsde hypotheek. Dit doen we op onze eigen ‘Moneyou-manier’, maar met het vertrouwen van ABN AMRO Hypotheken Groep.

Onze overtuiging: klant kiest

Met onze stap naar het intermediair geven we invulling aan onze overtuiging dat klanten zelf moeten kunnen kiezen of én waar zij advies inwinnen. Een Moneyou Hypotheek kan in beide gevallen het duidelijke antwoord zijn op de hypotheekvraag van klanten. Met een mooie rol voor ons en voor adviseurs om te zorgen voor een begrijpelijke hypotheek die past bij de wensen van de klant.