Nieuws voor adviseurs

Klant hoeft renteaanbod niet meer te ondertekenen

31-03-2023

Vanaf maandag 3 april 2023 hoeven klanten het renteaanbod voor een Moneyou Hypotheek niet meer te ondertekenen. Dat scheelt jou en je klant tijd en werk.

Graag maken we het aanvraagproces zo makkelijk mogelijk voor onze relaties. Van adviseurs kregen we steeds vaker het verzoek de ondertekening van het renteaanbod los te laten. Daar hebben we naar geluisterd! Voor nieuwe aanvragen en verhogingen hoeft het renteaanbod voortaan niet meer ondertekend te worden.  

Minder administratie voor jou als adviseur
Het is per 3 april niet meer nodig voor je klant om 2 keer naar kantoor te komen of het document uit te printen en te scannen. En heb je alle stukken al? Dan kunnen we meteen aan de slag! 

Hoe werkt het?
Aan de geldigheid verandert niets. Wel willen we graag weten of de klant gebruik wil maken van het renteaanbod. Daarom vragen we minimaal 1 van de stukken binnen 14 dagen aan te leveren. De offerte moet nog wel ondertekend worden.

Belangrijke wijziging 
In het huidige proces kon je de rente in het renteaanbod nog laten aanpassen tot het moment dat je het getekende exemplaar retourneerde. In de nieuwe situatie accepteer je het renteaanbod op het moment dat je een willekeurig document upload. Vanaf dat moment kan de rente dus niet meer worden aangepast. 

Heeft je klant vóór 3 april 2023 een renteaanbod aangevraagd? Dan moet je klant dit renteaanbod nog wel ondertekenen. Ook voor het meeverhuizen van de lening en voor een ontslag hoofdelijke aansprakelijkheid is het getekend renteaanbod nog wel nodig.