Nieuws voor adviseurs

Wijzigingen acceptatiebeleid

23 augustus 2021

Per 23 augustus is ons acceptatiebeleid op 2 punten versoepeld. Zo nemen we het inkomen van een klant met een tijdelijk dienstverband korter dan 6 maanden onder voorwaarden volledig mee als toetsinkomen.

Heeft jouw klant een tijdelijk dienstverband met een intentieverklaring voor onbepaalde tijd? En is hij korter dan 6 maanden in dienst? Goed nieuws: vanaf maandag 23 augustus wordt zijn inkomen volledig als toetsinkomen meegenomen. Daarnaast wijzigt ook het beleid voor verstrekking bij een marktwaarde van € 750.000 of hoger.

Wat wijzigt er?

  • Vanaf 23 augustus wordt een tijdelijk dienstverband van korter dan 6 maanden niet meer als flexibele arbeidsrelatie beoordeeld, maar wordt het inkomen volledig als toetsinkomen meegenomen. Voorwaarde is wel dat de proefperiode voorbij is. En dat de klant een intentieverklaring voor onbepaalde tijd heeft.
  • Voor een financiering van een woning met een marktwaarde van € 750.000 of meer geldt vanaf nu dat er 100% van de marktwaarde verstrekt kan worden. De oude regel was maximaal 85% van de marktwaarde als de totale financieringslast hoger was dan 60% van de toegestane financieringslast.

De wijzigingen vind je terug in de Kredietgids.

Vragen of meer informatie

Heb je vragen over een lopende aanvraag? Neem dan contact op met de Servicedesk adviseurs:

  • Telefoon: 033 – 750 40 60, maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.30 uur
  • Mail: servicedesk@moneyou.nl

Of neem contact op met je relatiemanager. Die vertelt je er graag meer over.