Nieuws voor adviseurs

Energiebesparende voorzieningen meefinancieren

4 oktober 2021

Klanten die hun woning willen verduurzamen, kunnen vanaf 4 oktober bij Moneyou tot 6% meer lenen dan de woningwaarde. Een mooie uitkomst voor klanten die hun eigen geld niet hiervoor willen of kunnen gebruiken.

Tot 106% lenen van de woningwaarde 

Je klant wil zijn huis verduurzamen. Om de verduurzamende voorzieningen te financieren, kan hij bij zijn Moneyou Hypotheek nu extra lenen, tot 106% van de woningwaarde. Het bedrag komt in een bouwdepot. Er zijn 2 opties om de financiering voor je klant te regelen. Welke bij hem past, hangt er vanaf of hij bij de aanvraag al weet welke voorzieningen hij wil nemen. En of het gaat om een hypotheek met of zonder NHG.

Je klant weet al hoe hij wil verduurzamen

Weet je klant bij de hypotheekaanvraag al welke voorzieningen hij wil nemen, en wat dat kost? Dan kan hij gebruikmaken van de Energiebesparende Voorzieningen (EBV).

 

Financiering met EBV:

  • Tot 6% boven de woningwaarde ná verbouwing (inclusief EBV)
  • Kosten moeten blijken uit taxatierapport of meerwerkovereenkomst

Je klant weet nog niet hoe hij wil verduurzamen

Soms weet een klant nog niet welke verduurzamende voorzieningen hij wil nemen. Dan kan je hem adviseren om geld te reserveren in een energiebespaarbudget. Dit kan alleen bij een hypotheek met NHG.

 

Financiering met energiebespaarbudget:

  • Tot 6% boven de woningwaarde vóór verbouwing
  • 2 jaar de tijd om te beslissen, 3 jaar bij nieuwbouw
  • Alleen voor hypotheken met NHG

Vragen of meer informatie

Heb je vragen over de mogelijkheden voor jouw klant? Neem dan contact op met de Servicedesk Adviseurs. Ze vertellen je er graag meer over.

  • Telefoon: 033 – 750 40 60, maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.30 uur
  • Mail: servicedesk@moneyou.nl